Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Κως: Ερωτηματικά για τον φρικτό θάνατο της 27χρονης - Το μυστήριο με το σημείο που βρέθηκε η σορός της


Η πιο τραγική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια στην Κω επιβεβαιώθηκε, καθώς εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής, όμως τα ερωτηματικά παραμένουν.

Ένα από τα βασικά έχουν να κάνουν με το σημείο  στο οποίο βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Και αυτό γιατί επί έξι ημέρες αστυνομικοί, ομάδες εθελοντών, εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν «χτενίσει» την ευρύτερη περιοχή των Αλυκών χωρίς να βρουν κάτι. Μέχρι και drone είχε επιστρατευθεί προκειμένου να έχουν συνολικότερη εικόνα οι αρμόδιοι και από αέρος.

Αυτό που εξετάζεται ως σενάριο είναι ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας να έκρυψαν το πτώμα της 27χρονης στις Αλυκές ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της. Που σημαίνει ότι την είχαν σκοτώσει αλλού και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ώστε να την μεταφέρουν κάτω από τη «μύτη» των Αρχών.

Η 27χρονη βρέθηκε νεκρή από μια εθελόντρια που συμμετείχε στις έρευνες η οποία εντόπισε τη σορό της σε αρχική σήψη, μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, σκεπασμένη με κλαδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άψυχο σώμα της ήταν γυμνό και τυλιγμένο με ένα σεντόνι επιβεβαιώνοντας με τον πλέον μακάβριο τρόπο το σενάριο ότι η Αναστάζια έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η πρώτη εκτίμηση για την αιτία θανάτου είναι πως αυτός οφείλεται σε στραγγαλισμό, ενώ στο κορμί της υπήρχαν μώλωπες καθώς και ένα τραύμα στο κεφάλι.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 27χρονης παρουσία της μητέρας και του 28χρονου συντρόφου της που θα κληθούν να την αναγνωρίσουν.

Εξαφάνιση μετά τη συνάντηση

Όταν η 27χρονη Αναστάζια έφυγε από το ξενοδοχείο όπου έμενε, είπε στον σύντροφό της, όπως έγραψε το enikos.gr, ότι πάει να συναντήσει κάποιους αλλοδαπούς προκειμένου να αγοράσει χασίς. Προφανώς θα συναντούσε τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές και τους άλλους της παρέας που προσήχθησαν στη συνέχεια, όπως φάνηκε και από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από συνάντησή τους σε μίνι μάρκετ.

Ο 32χρονος, ο οποίος κρατείται, υποστήριξε ότι το κορίτσι ήταν σε κατάσταση μέθης και ότι πήγαν σπίτι του, όπου είχαν σεξουαλική επαφή με τη συναίνεσή της και στη συνέχεια την μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε ώστε να πάει να την πάρει ο σύντροφός της. Όμως, από τις κάμερες δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Ο σύντροφός της την έψαχνε και ανησύχησε. Την επόμενη ημέρα το πρωί δήλωσε την εξαφάνισή της.

Στο «κάδρο» από χθες έχει μπει και ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου, ο οποίος φέρεται να είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι η Αναστάζια ουδέποτε πήγε σπίτι τους. Κάτι που διαψεύδεται καθώς υπάρχει επίσης βιντεοληπτικό υλικό που την δείχνει να μπαίνει στην οικία τους.

Στο σπίτι, το οποίο ερευνήθηκε από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν ξανθές τρίχες και υλικό DNA. Οι αστυνομικοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αφού όλες αυτές τις ημέρες δεν υπήρχαν ίχνη της Αναστάζια.

Αδιευκρίνιστο παραμένει και το εάν η 27χρονη στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου. Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στη συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων. 

Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ σήμερα Δευτέρα (19/6), ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Κως: Συντετριμμένος ο σύντροφος της 27χρονης

Συντετριμμένος είναι ο Πολωνός σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια, η οποία βρέθηκε τελικά νεκρή στην Κω και όπως όλα δείχνουν, δολοφονήθηκε.

Ο σύντροφός της, ο οποίος ήταν εκείνος που δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές και την αναζητούσε με μια φωτογραφία της στο χέρι όλες αυτές τις ημέρες, άλλαξε το προφίλ του στο Facebook μόλις ενημερώθηκε για την τραγική εξέλιξη με την 27χρονη.

Έβαλε μαύρη κορδέλα ως ένδειξη πένθους και από κάτω τα σχόλια έπεσαν «βροχή» για το άτυχο κορίτσι. Οι  περισσότεροι εξέφραζαν τη λύπη και τα συμπαράστασή τους στον ίδιο και την οικογένεια της Αναστάζια.

Ο Πολωνός σύντροφός της ήταν ενεργός στα social media όλες αυτές τις ημέρες. Μάλιστα ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι η μητέρα της 27χρονης μαζί με ομάδα ντετέκτιβ είχαν έρθει από την Πολωνία στην Ελλάδα για να την ψάξουν.

Ο ίδιος είχε απευθύνει έκκληση σε όποιον την είχε δει ή γνώριζε κάτι να ενημερώσει εκείνους και τις αστυνομικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι η σορός της Αναστάζια βρέθηκε την Κυριακή κάτω από ένα δέντρο με το μισό σώμα της σε σακούλα σε περιοχή κοντά στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος και κρατείται. Τα σημάδια δείχνουν στραγγαλισμό.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom