Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Μυτιλήνη: Καταδίκη 16 ετών στον «Μέγα Αλέξανδρο» της ΕΛ.ΑΣ. για ασέλγεια σε 14χρονη αθλήτρια (βίντεο)


Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών τον Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. από τη Μυτιλήνη για κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις καθώς και για απόπειρα πορνογραφίας σε βάρος 14χρονης.

Στην καταδίκη του Αρχιφύλακα Ε.Μ. από τη Μυτιλήνη, με συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών καθώς και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ την ημέρα, προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Χίου, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση το πρωί της Τρίτης 20/6 που διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η υπόθεση

Ο αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ενεπλάκη σε υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος δύο κοριτσιών από τη Μυτιλήνη ενώ ήρθε αντιμέτωπος ακόμα και με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος 14χρονης, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως προπονητής στην τοπική ομάδα Βόλεϊ του Ατρόμητου Αγίας Μαρίνας Μυτιλήνης.

Στην μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, ακούστηκαν και διαβάστηκαν σοκαριστικές λεπτομέρειες από μηνύματα και συνομιλίες του 54χρονου Αρχιφύλακα (πατέρα δύο παιδιών 3,5 και 6,5 ετών) με το 14χρονο κορίτσι, με τον ίδιο να ομολογεί όλες του τις πράξεις εκτός από αυτή του βιασμού.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά την απόφαση της 14χρονης να καταγγείλει τον αρχιφύλακα στην Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι προχώρησε σε ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μαζί της παρά τη θέλησή της.

Πως έδρασε ο αρχιφύλακας

Μέσα από την πολύωρο διαδικασία, προέκυψε αναλυτικά ο τρόπος δράσης του καταδικασμένου πρωτοδίκως Αρχιφύλακα.

Ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος τόσο την θέση του στην Αστυνομία όσο και την θέση του ως προπονητής, ανέπτυξε δεσμούς εμπιστοσύνης τόσο με τους γονείς όσο και με τις κοπέλες.

Αυτή όμως η εμπιστοσύνη, σύντομα εξελίχθηκε σε μία εντελώς αποτρόπαιη κατάσταση σε βάρος μίας 14χρονης κοπέλας, η οποία αποτέλεσε και το θύμα της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο, αποδέχθηκε ότι ο αρχιφύλακας από ένα χρονικό σημείο κι έπειτα- και με τη συναίνεση των γονέων- είχε αναλάβει την επιστροφή των κοριτσιών στα σπίτια τους.

Όπως όμως προέκυψε, μετά από ένα χρονικό διάστημα και παρότι η λογική του δρομολογίου ήταν αντίθετη προς την κοινή λογική, άφηνε πάντα τελευταία της 14χρονη.

Σύντομα ο ίδιος και η 14χρονη, ανέπτυξαν στενότερους δεσμούς, με τον ίδιο να σημειώνει προς τους Δικαστές ότι παρότι προσπάθησε να αποτρέψει την κατάσταση με την 14χρονη, τελικά κάμφθηκαν οι άμυνές του, με αποτέλεσμα σύντομα να ακολουθήσει ολοκληρωμένη ερωτική πράξη, για την οποία η ανήλικη στην κατάθεσή της, σημείωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκε με τη θέλησή της.

«Ο Μέγας Αλέξανδρος» και τα συνθηματικά

Προκειμένου ο Αρχιφύλακας, να μπορεί να επικοινωνεί με την ανήλικη απρόσκοπτα, είχε δημιουργήσει ένα δεύτερο προφίλ στο Facebook με την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μέγας», το οποίο χρησιμοποιούσε για τη συνομιλία του με τη 14χρονη.

Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα και ο τρόπος που συνεννοούταν με τη 14χρονη για να μεταβεί στο δεύτερο προφίλ. Έτσι ενώ η συνομιλία ήταν στα ελληνικά όταν αυτή άλλαζε σε Greeklish, ήταν το συνθηματικό ώστε η συνομιλία να συνεχιστεί στο ψεύτικο προφίλ.

Από το συγκεκριμένο προφίλ, οι δυο τους αντάλλασσαν μηνύματα ερωτικού περιεχομένου με τον Εισαγγελέα της έδρας Λεωνίδα Μπουτσιαβάρα, να τα χαρακτηρίζει στην αγόρευσή του ως εμμετικά.

Η αλήθεια εν τέλει ήρθε στο φως, όταν η μητέρα της 14χρονης, εντόπισε τα ερωτικά μηνύματα με το προφίλ «Αλέξανδρος ο Μέγας» ζητώντας από την κόρη της να της πει ποιος ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούσε.

«Η κόρη μου ήταν τόσο σοκαρισμένη όταν τη ρώτησα που επέλεξε να μου το γράψει αντί να μου το πει», ανέφερε η μητέρα της 14χρονης, που με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι όλες οι συνομιλίες ήταν υπό το καθεστώς φόβου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του 54χρονου Αρχιφύλακα ακόμα και για την πράξη του βιασμού, κάτι όμως που δεν αποδέχθηκε το Δικαστήριο, το οποίο τον απάλλαξε από την συγκεκριμένη κατηγορία, στηριζόμενο σε μεταγενέστερες συνομιλίες της 14χρονης, δηλαδή σε συνομιλίες της με τον πρώην προπονητή, μετά την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή για την οποία είχε καταθέσει ότι δεν έγινε με τη συναίνεσή της.

Τελικά οι τακτικοί Δικαστές αλλά και οι Ένορκοι, αθώωσαν ομόφωνα για την πράξη του βιασμού τον 54χρονο και τον καταδίκασαν επίσης ομόφωνα σε ποινή φυλάκισης 16 ετών χωρίς αναστολή αλλά με δυνατότητα έφεσης για την κατηγορία της κατ εξακολούθηση κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια διά της διενέργειας διαφόρων γενετήσιων πράξεων καθώς και για το αδίκημα της συμμετοχής ανηλίκου σε πορνογραφικές καταστάσεις.

Παράλληλα το Δικαστήριο επίσης ομόφωνα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον αρχιφύλακα.

https://www.politischios.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom