Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Το Αγρίνιο τίμησε την 11η Ιουνίου 1821: Η παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης (φωτο & βίντεο)


Με περηφάνια το Αγρίνιο τίμησε σήμερα την επέτειο της 11ης Ιουνίου 1821, ημέρα απελευθέρωσης του από των οθωμανικό ζυγό, ημέρα που από πέρυσι αποτελεί τοπική Αργία.

Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής η επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού. Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Στις 11:30 εξάλλου ξεκίνησε η παρέλαση στο κέντρο της πόλης που διεξήχθη στην καθιερωμένη επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ. Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

Παρόντες εκατοντάδες συμπολίτες στην παρέλαση στην οποία συμμετείχαν σχολεία και σύλλογοι αποσπώντας θερμό χειροκρότημα. Δεν παρελασαν ωστόσο τα περισσότερα λύκεια της πόλης καθώς διανύουμε περίοδο εξετάσεων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας στη καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Με υπερηφάνεια για το παρελθόν και αυτοπεποίθηση για το μέλλον οι Αγρινιώτες αποδίδουν τιμή στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πόλης.Το Αγρίνιο γέννησε άξιους Έλληνες, θερμούς πατριώτες. Το Αγρίνιο, σήμερα, υποκλίνεται στη μνήμη των ηρωικών προγόνων, που στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, διατήρησαν αλώβητη την εθνική ταυτότητα και συνείδηση. Η δική μας ευθύνη, ως πολίτες, είναι να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ο μόνος τρόπος να είμαστε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας του Τόπου μας».

 Δείτε πλήθος φωτογραφιών από το 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom