Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Νέα Σμύρνη: Εξαφάνιση 16χρονης από την ίδια δομή που φιλοξενούσε την 14χρονη

Επίσης δύο Missing Alert για δύο διαφορετικά παιδιά τον Δεκέμβριο

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 16χρονης από την ίδια δομή που φιλοξενούσε την 14χρονη στη Νέα Σμύρνη.Επίσης μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο εκδόθηκαν 2 missing alert και μάλιστα για 2 διαφορετικά παιδιά της ίδιας δομής.

Η 16χρονη Άννα Μαρία Γ. εξαφανίστηκε στις 8/3/2023 από δομή παιδικής προστασίας στη Νέα Σμύρνη.  Πρόκειται για την ίδια δομή, στην οποία φιλοξενούνταν και η 14χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, όπως επιβεβαίωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο enikos.gr.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα 22/03/2023 για την εξαφάνιση της ανήλικης και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Άννα Μαρία Γ. έχει ύψος 1,73 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανόξανθα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε γκρι παντελόνι, γκρι φούτερ ζακέτα και σκούρο γκρι αθλητικά παπούτσια.


Alert για ακόμη δύο κορίτσια της ίδιας δομής τον Δεκέμβριο

Για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη στη Νέα Σμύρνη αλλά και για την δομή στην οποία διαμένει, μίλησε στο enikos.gr ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης Πολύδωρος Συρίγος.

τoυ Δημήτρη Καλογερόγιαννη

«Πρόκειται για μία ανοιχτή δομή που φιλοξενεί 12 έφηβα κορίτσια. Αυτό σημαίνει ότι οι έφηβες καθημερινά πηγαίνουν στο σχολείο τους , βγαίνουν και πηγαίνουν στις όποιες εξωσχολικές δραστηριότητες. Πρόκειται δηλαδή για μία ανοιχτή στην κοινωνία δομή , μια δομή στην οποία τα παιδιά έχουν το ελεύθερο να μπαίνουν και να βγαίνουν», λέει στο enikos.gr ο κ. Συρίγος.

«Σαν Δήμος συνεργαστήκαμε πολλές φορές με την δομή διοργανώνοντας προγράμματα και δραστηριότητες στην πόλη αποκλειστικά για τα κορίτσια αυτά», υπογράμμισε στο enikos.gr ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης και συνέχισε λέγοντας ότι «μάλιστα κρατούσαμε λίστες με τα ονόματα των παιδιών, για να μην υπάρχει σύγχυση».

Δύο Missing Alert για δύο διαφορετικά παιδιά τον ίδιο μήνα

Μιλώντας για την Δομή με αφορμή την υπόθεση μαστροπείας με θύμα το 14χρονο κοριτσάκι ο κ. Συρίγος σχολίασε «μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο εκδόθηκαν 2 missing alert και μάλιστα για 2 διαφορετικά παιδιά της ίδιας δομής».

«Μόνο και μόνο από αυτό έπρεπε να χτυπήσει «καμπανάκι», έπρεπε να καταλάβουμε ότι εκεί συμβαίνει ανησυχητικό», λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

«Μάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο θα παρατηρήσει ότι τουλάχιστον 10 φορές την τελευταία τριετία έχει δηλωθεί εξαφάνιση για παιδί της δομής, το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ».

Καταληκτικά ο κ. Συρίγος «το ζητούμενο δεν είναι η καταστολή του φαινομένου αλλά η πολιτεία και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ελέγχει την δομή, όχι μόνο να μπορούν να προλαβαίνουν τέτοια περιστατικά αλλά να παρέχουν στα παιδιά την μέγιστη  ασφάλεια».

https://www.enikos.gr/

Update 23/3/23

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της 16χρονης Άννας Μαρίας Γ. από τη δομή παιδικής προστασίας στη Νέα Σμύρνη, που αγνοούνταν από τις 8/3/2023.

Oπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «η περιπέτεια τη Άννας Μαρίας Γ. έληξε, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Η Άννα Μαρία Γ. βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της. “To Χαμόγελο του Παιδιού” θα βρίσκεται κοντά στην Άννα Μαρία Γ. και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom