Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Εξαρθρώθηκε από ΕΥΠ & Αντιτρομοκρατική δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα (βίντεο)


Στην εξάρθρωση ενός δικτύου που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα προχώρησαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί ενώ είχε επιλεγεί το κτίριο που θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες και μάλιστα θα προκαλούσαν τον θάνατο αθώων πολιτών.

Οι πληροφορίες του newsit.gr κάνουν λόγο για δυο άτομα ασιατικής καταγωγής ενώ στόχος ήταν εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί σαν εβραϊκή συναγωγή.

Οι δυο αλλοδαποί ήταν στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο και υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομο που βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως γίνεται έρευνα και στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News στόχος ήταν η επίθεση με αέριο κατά του εβραϊκού στόχου, μετά να χρησιμοποιήσουν όπλα για να σκοτώσουν τους πολίτες και η τρίτη φάση του σχεδίου να επιτεθούν με εκρηκτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

-είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
-είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
-είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
-σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Θεοδωρικάκος: Oι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους

«Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας».

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 
Με πληροφορίες από Live News/Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom