Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Πως θα χτυπούσαν οι δυο Πακιστανοί το ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή - Στην ανακριτή θα οδηγηθούν την Παρασκευή


Εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργούσε και σαν εβραϊκή συναγωγή ήταν ο στόχος των δυο αλλοδαπών που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα.

Στόχος των τρομοκρατιών ήταν να προκαλέσουν πολύνεκρο χτύπημα ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν και άλλοι στόχοι. Τα δυο άτομα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν, μπήκαν παράνομα στην χώρα από την Ορεστιάδα πριν από πέντε χρόνια και συνέχεια χάνονται τα ίχνη τους.

Πριν δυο μήνες σήμανε συναγερμός στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καθώς φτάνει πληροφορία για πυρήνα Πακιστανών που ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα κατά εβραϊκών στόχων.

Οι δυο αλλοδαποί που συνελήφθησαν φέρεται να σχεδίασαν για αρκετό διάστημα το χτύπημα που θα επιχειρούσαν στο συγκεκριμένο εστιατόριο καθώς είχαν παρακολουθήσει το χώρο ενώ μελετούσαν διάφορους τρόπους για να επιτεθούν και να σκοτώσουν αθώους πολίτες.

Συγκεκριμένα είχαν μελετήσει τις εκδοχές να επιτεθούν με όπλα ή εκρηκτικά καθώς και να προκαλέσουν πυρκαγιά με αέριο, όταν το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε την έρευνα.

Τι «αποκάλυψαν» τα κινητά τους

Από τα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι δυο ύποπτοι, οι οποίο συνελήφθησαν και κρατούνταν καθώς είχαν εισέλθει στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα τους κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, usb και άλλα αντικείμενα τα οποία και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από την έρευνα έγινε γνωστό πως οι δυο Πακιστανοί είχαν επικοινωνία με ομοεθνή τους, που μένει στο Ιράν, και ο οποίος τους έδινε οδηγίες για το πως θα χτυπήσουν το εν λόγω ισραηλινό εστιατόριο.

Μάλιστα οι δυο άνδρες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για συνεργασία της ΕΥΠ με άλλες ξένες υπηρεσίες για να διαπιστώσουν που φτάνουν τα «πλοκάμια» της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και τον ρόλο του «εγκεφάλου» που έδινε τις εντολές.

Απολογούνται την Παρασκευή οι δυο αλλοδαποί

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε σε τρομοκρατική οργάνωση έχει ασκηθεί σε βάρος των δύο συλληφθέντων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Επίσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή.

Μαρίνος Αλειφέρης - Αναστασία Σταματοπούλου

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom