Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Χανιά: Οργή για την αναβολή της δίκης 61χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριες (βίντεο)


Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε χθες η τρίτη αναβολή της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης ασέλγειας σε ανήλικες από πρώην καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά, ο οποίος στην πρώτη δίκη το 2020, είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Όπως και στις δύο προηγούμενες αναβολές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, ο κατηγορούμενος – μέσω τρίτου προσώπου – ζήτησε αναβολή επικαλούμενος πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, θέμα για το οποίο άλλωστε, αποφασίστηκε τον Νοέμβριο του 2022 και η αναστολή της έκτισης της ποινής του. 

Όμως οι συνήγοροι των θυμάτων κ. Αρετάκης Ευγένιος και κ. Ριτζάκη Αλεξία, αντιτάχθηκαν στο τρίτο συνεχόμενο αίτημα αναβολής. Μάλιστα, βασισμένοι σε ένορκες καταθέσεις και σε μαρτυρίες καταγγέλλουν πως ο 61χρονος βρίσκεται στα Χανιά και ενώ είχε λάβει αναστολή της ποινής επειδή είχε επικαλεστεί σοβαρό πρόβλημα υγεία, έχει θεαθεί από τότε να κυκλοφορεί σε χώρους εστίασης, καφέ και μπαρ.

Ειδικότερα, ο κ. Αρετάκης υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος, αν και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο και του έχει επιβληθεί η υψηλότερη ποινή, μέχρι και πριν λίγες μέρες κυκλοφορούσε σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια της πόλης, καπνίζοντας πίνοντας και διασκεδάζοντας, προσκομίζοντας μάλιστα αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες που το πιστοποιούν.

Από την πλευρά της η κ. Ριτζάκη, αμφισβητεί το αληθές περιεχόμενο των ιατρικών εγγράφων που προσκομίστηκαν για την αδυναμία προσέλευσης του κατηγορούμενου στο δικαστήριο. Μάλιστα, ζήτησε να απορριφθεί ο λόγος της αναβολής και προσκόμισε στο δικαστήριο τον διορισμό της θυγατέρας του κατηγορουμένου, στο τμήμα της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», από όπου εκδόθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά, τα οποία κάνουν λόγο για προληπτική νοσηλεία του. 

Ζήτησε από το δικαστήριο να μην υποκύψει στην μεθοδευμένη προσπάθεια του κατηγορούμενου να παραμείνει εκτός φυλακής, χρησιμοποιώντας ιατρικά έγγραφα που προέρχονται από το τμήμα χειρουργικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στο οποίο υπηρετεί ως ιατρός η κόρη του μέχρι και σήμερα.

«Έχει περισσότερα δικαιώματα ο δράστης από τα θύματα; Η συμπεριφορά του στην πόλη δείχνει ότι είναι αμετανόητος» δηλώνουν θύματά του που υπήρξαν μαθήτριες του πρώην ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.

Ο πατέρας μάλιστα, μιας εκ των θυμάτων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος εκτός από το ότι έχει θεαθεί σε καφετέριες, «κάνει περασάδες» κάτω από το σπίτι του θύματος, παρόλο που ο 61χρονος μένει σε διαφορετική περιοχή.

Να σημειωθεί ότι απόντες από το Δικαστήριο ήταν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισής του κατηγοροyμένου ενώ αντίθετα τα θύματα και οι οικογένειές τους που παρίσταντο στην αίθουσα διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του καθηγητή.

Το δικαστήριο αφού άκουσε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων στήριξης κατηγορίας, αποσύρθηκε δύο φορές σε διάσκεψη και ανακοίνωσε ότι η απόφαση επί του αιτήματος αναβολής θα εκδοθεί αργά το μεσημέρι. Στις 15.00 μ.μ. το Δικαστήριο επανήλθε και ανακοίνωσε την αναβολή της υπόθεσης τελικά λόγω τήρησης του ωραρίου της γραμματέως.

Τα θύματα και οι γονείς τους εξέφρασαν την αγωνία και το φόβο τους ότι ο καταδικασθείς κυκλοφορεί στην πόλη των Χανίων χωρίς περιορισμό και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια ότι εν τέλει ο θύτης έχει περισσότερα δικαιώματα από τα θύματα και μάλιστα φέρεται με προκλητικότητα. 

Μάλιστα σύμφωνα με τις καταθέσεις μία από τις κοπέλες έπεσε πάνω του σε γνωστή καφετέρια στην περιοχή του προφήτη Ηλία Χανίων και έκτοτε κατέθεσε ότι φοβάται να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Άλλη κατάθεση ανάφερε ότι περιφερόταν με το αυτοκίνητό του κάτω από τα σπίτια των θυμάτων χωρίς λόγο και αιτία. Άλλες καταθέσεις ανέφεραν ότι διασκέδαζε σε διάφορα νυκτερινά μαγαζιά καφετέριες και εστιατόρια των Χανίων, μέχρι τις πρωινές ώρες, γεγονός που δεν συνάδει με την περιγραφόμενη κατάσταση της υγείας του.

https://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom