Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη - Εκκενώνονται σπίτια στην περιοχή (βίντεο)


Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (30.3.2023, ώρα ΗΠΑ) στο Ρέιμοντ της Μινεσότα, προκαλώντας φωτιά σε πολλά βαγόνια και αναγκάζοντας τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δήλωσαν αξιωματούχοι των τοπικών Αρχών και μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Μινεσότα, ο εκτροχιασμός του τρένου με την αιθανόλη σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μινεσότα ενώ η γενική διευθύντρια της εταιρείας BNSF Railway, μίας από τις μεγαλύτερες με σιδηροδρόμους εμπορευματικών μεταφορών στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι μετέφερε μικτό φορτίο.

Όπως γράφει το CNN, το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Μινεσότα μετέφερε αιθανόλη και σιρόπι καλαμποκιού, μεταξύ άλλων εμπορευμάτων. Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία. Η έκθεση σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθηση με κάψιμο στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Έχουν εκκενωθεί όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σημείο που εκτροχιάστηκε το τρένο στο Ρέιμοντ της Μινεσότα. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ότι έχουν τεθεί άνθρωποι σε κίνδυνο, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι εργαζόμενοι του σιδηροδρόμου έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους γύρω δρόμους, λόγω της αιθανόλης στην ατμόσφαιρα. Ειδικοί εξηγούν ότι, αν και η αιθανόλη δεν θα προκαλέσει μεταγενέστερο πρόβλημα, ο κόσμος θα πρέπει να απομακρυνθεί για να μην την εισπνεύσει ή εκτεθεί σε αυτή γενικότερα.

Με πληροφορίες από CNN

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom