Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη Δημοσιογράφων από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (φωτο & βίντεο)


Δημοσιογράφοι από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας φιλοξενήθηκαν στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε ορεινούς όγκους των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τάκη Παπαδόπουλο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιο Βασιλειάδη, σε μικρή εκδήλωση υποδοχής που τους έγινε στο ξενοδοχείο Moxy Πάτρας.

Την επομένη ημέρα επισκέφτηκαν αρχικά τα Καλάβρυτα όπου ξεναγήθηκαν στον Τόπο Θυσίας, και στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Ζαρούχλα όπου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία βιωματική εμπειρία περιπατητικού τουρισμού. Στο τέλος της διαδρομής τους περίμενε μία γευσιγνωστική πρόκληση από  παραδοσιακά προϊόντα που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν την Άνω Χώρα στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας όπου ξεναγήθηκαν εκεί και συζήτησαν με ντόπιους για τις ομορφιές και επιλογές που έχει κάποιος επισκέπτης κατά την παραμονή του εκεί ενώ γεύτηκαν καλομαγειρεμένα φαγητά και λαχταριστά εδέσματα.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης: «Η πλέον διαδραστική προσέγγιση της Περιφερειακής Αρχής ως προς την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί άμεσο εργαλείο με υψηλή αποτελεσματικότητα. Πλέον η προβολή της Δυτικής Ελλάδας μέσα από την αρθρογραφία των επισκεπτών μας θα ενισχυθεί στοχεύοντας σε μεγαλύτερη  επισκεψιμότητα εγχώριων και μη επισκεπτών».

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι έμειναν εντυπωσιασμένοι τόσο από  τη φιλοξενία όσο και από την ενημέρωση που είχαν, ενώ συνέλεξαν πλούσιο υλικό για την προβολή της Δυτικής Ελλάδας στα Πανελλήνια ΜΜΕ στα οποία εργάζονται. 

Την αποστολή των δημοσιογράφων αποτελούσαν οι: Φάνης Ζώης (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ), Φρόσω Καβαλάρη (ΤΑ ΝΕΑ), Λευτέρης Τρίγκας (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ/OLIVE, NEW MONEY), Ελευθερία Βασιλειάδη(ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ), Νάνσυ Μητροπούλου (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ/TRAVEL), Χριστίνα Τσαμουρά (ΕΘΝΟΣ/I COOK GREEK) , Βασίλειος Νάτσιος (WWWW.COSMOPOLITI.COM) και ο Απόστολος   Σκουμπούρης (Businessdaily.gr, crisismonitor.gr, finupnews.gr).

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη των δημοσιογράφων







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom