Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Λαγονήσι: «Άνδρας με ρωσική προφορά εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και έψαχνε να δει τον 16χρονο» (βίντεο)

«Μπέρδεψαν το παιδί μας με άλλο;» - Σοκαρισμένοι οι συγγενείς των 16χρονων

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε 16χρονους από άγνωστο άνδρα στο Λαγονήσι.

Συγγενής του τραυματισμένου 16χρονου μίλησε στο Live News και αποκάλυψε πως ένας άγνωστος άνδρας, ρωσικής υπηκοότητας, έφτασε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο νεαρός, ζητώντας να μάθει το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται, λέγοντας μάλιστα ότι είναι συγγενής του.

«Το Σάββατο, λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό, έγινε ένα πολύ περίεργο περιστατικό. Ένας Ρώσος, πήγε στην πύλη του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το παιδί και ρωτούσε να μάθει σε ποιο δωμάτιο μπορεί να το βρει.

Ο άνδρας στην είσοδο από την ασφάλεια του νοσοκομείου τον ρώτησε ποιος είναι και εκείνος απάντησε πως είναι συγγενής. Μόλις πήγε ο φύλακας να ενημερώσει τηλεφωνικά την οικογένεια ότι έχει έρθει αυτός ο άνδρας και ζητά να δει το παιδί, εκείνος εξαφανίστηκε. Δεν ξέρουμε αν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που πυροβόλησε ή έστειλαν άλλον», τόνισε χαρακτηριστικά.


Την ίδια ώρα στενοί συγγενείς των παιδιών μιλούν στο LIVE NEWS και περιγράφουν σκέψεις, αγωνίες και συναισθήματα, τρία 24ωρα μετά τη μυστηριώδη αιματηρή επίθεση, όταν αναπάντεχα, από τη μία στιγμή στην άλλη όπως λένε, λίγο έλειψε να χαθούν δύο ανθρώπινες ζωές.

«Είναι καλά, όσο μπορεί να είναι στην κατάστασή του. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω», λέει ο πατέρας του 16χρονου στο MEGA.

Είδαν τα παιδιά κάτι που δεν έπρεπε και θέλησαν κάποιοι να τους στείλουν μήνυμα με σφαίρες; Ποιος ήταν ο λόγος που το μαύρο τζιπ βρισκόταν σε αυτό το ερημικό σημείο; Γιατί ο οδηγός κινήθηκε κατά δύο μικρών και άοπλων παιδιών; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους συγγενείς των δύο 16χρονων, που τονίζουν ότι δεν είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν.

«Είναι ένα τυχαίο περιστατικό, έχουμε μείνει όλοι άναυδοι. Δεν είναι παιδί που ήταν ούτε σε κλίκες, ούτε τίποτα, ένας άριστος μαθητής και εκείνος και η παρέα του. Μπέρδεψαν το παιδάκι μας με κάποιο άλλο; Κάποιο ξεκαθάρισμα ήταν; Κάποιο συμβόλαιο ήταν πίσω; Ρωσική μαφία είναι; Μένει σε μια περιοχή το παιδί όπου υπάρχουν βουλευτές, πολιτικοί, πλούσιοι, μία περιγραφή λάθος να έγινε, την πλήρωσε το παιδάκι μας», λέει η θεία του 16χρονου τραυματία.

Το προφίλ του δράστη

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δράστης που για την ώρα διαφεύγει, μιλάει ρωσικά, οδηγούσε μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια και οπλοφορούσε.
Μετά την επίθεση έσπευσε να απομακρυνθεί και τα ίχνη του χάθηκαν πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

«Περπατούσαν στον δρόμο τα παιδιά. Προσπεράσανε το αυτοκίνητο και μόλις το προσπέρασαν, σκοτεινός ο δρόμος, ακούστηκε μια πόρτα να κλείνει δυνατά πίσω, γύρισαν και είδαν έναν άνθρωπο που είχε κατέβει από το αυτοκίνητο και τα σημάδευε με ένα όπλο παρακινώντας τα να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο. Τους έλεγε ‘come, come’, νευριασμένος. Εκείνα αρνήθηκαν, ψιλοφοβήθηκαν. Δεκαέξι χρόνων παιδάκια είναι και άρχισαν να τρέχουν και στο τρέξιμο επάνω πυροβόλησε τον ανιψιό μου στο πόδι», συμπληρώνει η θεία του 16χρονου.

«Τα παιδιά εκλιπαρούσαν να μην τα σκοτώσει»

Η μητέρα του 16χρονου τραυματία παραμένει σε κατάσταση σοκ. Έχει συνειδητοποιήσει πως ο γιος της απέφυγε τα χειρότερα από καθαρή τύχη. Από το Ασκληπιείο της Βούλας, ο 16χρονος τραυματίας περιέγραψε στη μητέρα του τον τρόπο που ο ίδιος και συνομήλικος φίλος του γλίτωσαν.

Όπως τονίζουν συγγενείς αλλά και κάτοικοι της περιοχής, οι δύο μαθητές της Α’ Λυκείου είναι άριστοι στο σχολείο και ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

«‘Μη μας σκοτώσεις. Σε παρακαλούμε μη μας σκοτώσεις, είμαστε παιδιά’. Αυτές ήταν οι λέξεις και τα λέγανε στα αγγλικά τα παιδιά γιατί δε μίλαγε ο τύπος ούτε ελληνικά, απλά δεν ξέρανε ρωσικά και του τα λέγανε στα αγγλικά. Από γκράφιτι γύρναγαν τα απιδιά σε ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο, είχαν πάρει και άδεια για να κάνουν τα γκράφιτι, δεν έκαναν κάτι παράνομο, δηλαδή κάτι κακό. Και απλά έτυχε, μπορεί να πέρασαν από ένα σημείο που κάτι μπορεί να γινόταν, μία συναλλαγή, ναρκωτικά, σου λέει μπορεί να θεώρησαν ότι κάτι είδαν…»,λέει η θεία του 16χρονου.

Κάμερες κατέγραψαν το μαύρο τζιπ

Κάμερες σπιτιών επί της οδού Κολοκοτρώνη έχουν καταγράψει το μαύρο τζιπ, μέσα από το οποίο πετάχτηκε ο δράστης, δευτερόλεπτα μετά την επίθεση να αναπτύσσει ταχύτητα και να χάνεται από την περιοχή.

Το οπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας και εξετάζεται. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποσαφηνίσουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, ενώ εξετάζεται και ο κάλυκας των 9 χιλιοστών που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης.

Ο 16χρονος που φέρει διαμπερές τραύμα είναι καλύτερα και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει πλέον την παραμικρή ανησυχία στους γιατρούς. Περιμένει και εκείνος την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας για να δει ποιος κρύβεται πίσω από τον εφιάλτη που έζησε και τον έστειλε τραυματισμένο σε νοσοκομείο.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom