Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Eξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών και κατάρτισης πλαστών εγγράφων (βίντεο)


Σε πλήρη εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ηλείας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες και προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιδιαίτερο εύρος δράσης καθώς μέχρι στιγμής προκύπτει η εμπλοκή της στη: διακίνηση τουλάχιστον -2.200- αλλοδαπών από και προς την Ελλάδα, έκδοση πάνω από -2.500- νομιμοποιητικών εγγράφων έναντι χρηματικής αμοιβής και κατάρτιση πάνω από -8.000- πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση διέθετε επαγγελματικές δομές κατάρτισης πλαστών έγγραφων και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 5 εργαστήρια με πλήθος πλαστών εγγράφων και σύνεργα κατάρτισης αυτών, ενώ εντοπίστηκαν και 10 διαμερίσματα φιλοξενίας υπό αναχώρηση αλλοδαπών.

Επιπλέον εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί για τους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστικές πράξεις για την αναχώρηση τους από τη χώρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ταυτοποιηθεί σημεία άφιξης και αναχώρησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από τα ψηφιακά πειστήρια έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ψηφιακές μήτρες κατασκευής ταυτοτήτων και διαβατηρίων.

Διενεργούνται έρευνες σε οικίες, καταστήματα και «καβάτζες» και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί -36- άτομα.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom