Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Μεσολόγγι: Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακεκριμένες κλοπές και ζωοκλοπές


Συνελήφθησαν, το πρωί της 25ης Μαρτίου, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, των ζωοκλοπών και της απόπειρας ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι τρεις κατηγορούμενοι μετέβησαν με αυτοκίνητο σε περιοχή της Ναυπακτίας και αποπειράθηκαν να διαπράξουν ζωοκλοπή σε στάβλο ημεδαπού, χωρίς να ολοκληρώσουν τη πράξη τους.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, οι οποίοι με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, εντόπισαν τους τρεις άνδρες στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν οι τρεις κατηγορούμενοι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
(1) μεταλλικό λοστό
(1) ηλεκτρικό τροχό
(1) φακό κεφαλής
(2) ψαλίδια - κοφτάκια
(3) δίσκοι κοπής
(1) τριχιά
(2) ζευγάρια γάντια

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους τρεις συλληφθέντες βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.060) ευρώ, (48.600) χαρτονομίσματα εξωτερικού, τρία κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα sim.

Από την αστυνομική προανάκριση και τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι δυο από τους κατηγορούμενους, από την 13-1-2023 έως 9-3-2023, διέπραξαν τρεις ακόμα κλοπές σε αποθήκη, σε κατάστημα και σε βουστάσιο, κατά τις οποίες αφαίρεσαν (1) μοτοσικλέτα, (23) τσουβάλια λιπασμάτων, (1) μοσχάρι, (45) δοχεία λαδιού και (18) κουλούρες σπάγκο, συνολικής αξίας (7.210) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: