Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Εύοσμος: 14χρονη μαθήτρια καταγγέλλει ότι έπεσε δύο φορές θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές της (βίντεο)

Οι γονείς της ανήλικης σκοπεύουν να προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη

Δύο φορές καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού η 14χρονη μαθήτρια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, από ομάδα συνομηλίκων της που της ασκεί συστηματικά bullying, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Θανάση Χατζάκο, οι γονείς της ανήλικης σκοπεύουν να προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού.

Σκοπός της νομικής ενέργειας είναι να εντοπιστούν οι ανήλικοι δράστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι κορίτσια της ίδιας ηλικίας και διαμένουν στην ίδια περιοχή με το θύμα, και φυσικά να σταματήσει το κορίτσι να δέχεται συστηματικό εκφοβισμό.

Την έβγαλαν από την πιτσαρία και την έδειραν - Το σοκαριστικό βίντεο που ανέβασαν στο TikTok

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί το βίντεο από ενέδρα που έστησαν οι ανήλικες στη 14χρονη πριν από λίγες ημέρες, στην πλατεία του Ευόσμου και στο οποίο φαίνεται η στιγμή που μια μαθήτρια της επιτίθεται τραβώντας την από τα μαλλιά και τη ρίχνει στο έδαφος, ενώ τρίτο άτομο καταγράφει το περιστατικό με την κάμερα κινητού τηλεφώνου. 

Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το βίντεο αναρτήθηκε στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok και γρήγορα έγινε "viral" στο σχολικό περιβάλλον της 14χρονης.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζάκος, το πρώτο περιστατικό επίθεσης στην ανήλικη σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, ενώ το δεύτερο πριν από περίπου 15 ημέρες. «Στην τελευταία περίπτωση η δράστιδα ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok και φαίνεται να πιάνει από τα μαλλιά τη 14χρονη, να τη ρίχνει στο έδαφος και να της καταφέρει χτυπήματα. Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία του Ευόσμου, πίσω ακριβώς από το δημαρχείο. 

Η εντολέας μου βρισκόταν σε μια πιτσαρία και μια ομάδα 10-12 ατόμων την τράβηξαν έξω, την έσυραν στον χώρο αυτόν και η δράστιδα ξεκίνησε να τη χτυπάει. Μια δεύτερη ανήλικη με το κινητό της τηλέφωνο βιντεοσκοπουσε την πράξη, ανεβάζοντας με θρασύτατο τρόπο το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα και διαπομπεύοντας πλήρως την εντολέα μου», τονίζει ο κ. Χατζάκος.

Την έδειραν ξανά μόλις κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της

Ερωτηθείς για την πρόφαση που χρησιμοποίησε η ομάδα ανηλίκων για να επιτεθεί στην 14χρονη, αναφέρει ότι είναι ουσιαστικά «απάντηση» στην καταγγελία που είχε κάνει στην διεύθυνση του σχολείου για το πρώτο περιστατικό ξυλοδαρμού που δέχθηκε. 

«Η εντολεας μου είναι μια πολύ καλή μαθήτρια, με πολύ καλούς βαθμούς, ασχολείται με τη μουσική και δέχεται bullying με βάναυσο τρόπο. Πλέον δε μπορεί καλά - καλά να πάει στο σχολείο, καθώς φοβάται μην ακολουθησουν και άλλα περιστατικά», σημειώνει.

Ο κ. Χατζάκος τονίζει πως η 14χρονη «είναι πλήρως τρομοκρατημένη, σε κατάσταση πανικού και σε σοκ». Όπως λέει, «ουσιαστικά η μαθήτρια ήθελε να κρύψει το περιστατικό, όμως έπεσε εις γνώση της οικογένειας το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Μάλιστα, στο πρώτο περιστατικό, προσπάθησε να την προστατεύσει μια συμμαθήτριά της η οποία μπήκε μπροστά με το σώμα της, όμως δέχθηκε και η ίδια επίθεση».

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, οι συμμαθήτριες της κόρης της που της κάνουν bullying, μεταξύ άλλων, της έχουν πετάξει σκουπίδια στην τσάντα της και έχουν προσπαθήσει να της κάψουν τα μαλλιά. Η μητέρα του κοριτσιού καταγγέλλει, τέλος, ότι έχει ενημερώσει τόσο τη διεύθυνση του σχολείου όσο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποστηρίζοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε αδιαφορία.

Σημειώνεται ότι η παρέα των ανηλίκων που εκφοβιζει και επιτίθεται στην 14χρονη μαθήτρια, είναι ίδιας ηλικίας και αποτελείται κυρίως από κορίτσια. Μετά την μήνυση που αναμένεται να καταθέσει η οικογένεια, η δικογραφία, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, θα διαβιβαστεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ατόμων.

Η επιστολή της μητέρας

Στις 21 Μαρτίου η μητέρα της 14χρονης, με επιστολή της προς τη διεύθυνση του σχολείου που πηγαίνει η κόρη της και με κοινοποίηση στην προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητούσε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε το παιδί της να μη φοβάται να πηγαίνει στο σχολείο και κατήγγειλε αδιαφορία.

Συγκεκριμένα έγραφε:

«Παρολες τις επανειλημμένες προφορικές μου ενημερώσεις αδιαφορείτε για τις συστηματικές ενέργειες bullying (εκφοβισμό) στο βαθμό που θα έπρεπε και το ζήτημα ολοένα και χειροτερεύει με σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στο παιδί. 

Το παιδί έχει υποστεί κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών μέσα στην τσάντα και συνεχείς απειλές. 

Παρακαλώ να επειληφθείτε του θέματος με την αρμοζουσα προσοχή για να ξανά αρχίσει το παιδί να μην φοβάται και να θέλει να πάει στο σχολείο».

Δείτε βίντεο: Εύοσμος: Aνέβασαν στο TikTok την επίθεση σε συμμαθήτριά τους:

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom