Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ηλεία: «Διωγμένοι» η παπαδιά και ο εραστής της 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του ιερέα (φωτο & βίντεο)


Ήταν Σεπτέμβριος του 2012 όταν πίσω από τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία, αποκαλύπτεται η ερωτική σχέση της συζύγου του με έναν άνδρα που έμελλε να είναι και ο δολοφόνος. 

Η «σατανική» παπαδιά όπως χαρακτήρισαν την 43χρονη τότε γυναίκα είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με έναν 41χρονο από το χωριό Κρουνούς Κρεστένων.

Το πάθος και ο έρωτας του δολοφόνου για την μοιραία παπαδιά έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό τους που ήταν η φυσική εξόντωση του 52χρονου ιερέα. Ο εραστής έστησε καρτέρι στον παπά και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ σκοτώνοντάς τον. Οι δυο παράνομοι εραστές κρίθηκαν ένοχοι και η ποινή που τους επέβαλε το δικαστήριο ήταν ισόβια.

Έντεκα χρόνια μετά, παπαδιά και εραστής χρησιμοποιούν τις άδειές τους από τη φυλακή, αλλά δεν εμφανίζονται στα χωριά τους, εξαιτίας της κατακραυγής του κόσμου. Η σύζυγος του δράστη μετά το έγκλημα πήρε διαζύγιο από τον δολοφόνο πρώην σύζυγό της και μεγαλώνει μόνη της την κόρη τους. Ενώ και η παπαδιά δεν έχει πατήσει το πόδι της στο χωριό της. Όπως λένε συγγενείς της στο protothema.gr, δεν την έχουν ξαναδεί εδώ και 11 χρόνια, ενώ και τα παιδιά της είχαν στραφεί εναντίον της στο δικαστήριο, όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή της στη δολοφονία του ιερέα πατέρα τους.

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της

Πρωτόδικα καταδικάστηκαν και οι δύο (παπαδιά και εραστής) σε ισόβια. Η ίδια ποινή τους επιβλήθηκε και στο Εφετείο, ενώ η υπόθεση είχε φτάσει και στον Άρειο Πάγο.

Ο εραστής της Θεοδώρας Καρβελά, Νίκος Παναγόπουλος είχε ομολογήσει στο δικαστήριο ότι πάτησε τη σκανδάλη για να της αποδείξει την αγάπη του και ότι η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου που είχε οργανώσει η παπαδιά.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε ισχυριστεί: «Το να σκοτώσω τον ιερέα θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο. Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς τη χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, για να μην της “φάει” την περιουσία και ότι “ξέρω τι πρέπει να κάνω”. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζητούσε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… Με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν» είχε πει ο εραστής της παπαδιάς, την Άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια εραστής, ο οποίος είχε προσφύγει επίσης στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου δεν παραστάθηκε ποτέ ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήριχτη.

Η παπαδιά, η οποία παραστάθηκε μέσω του συνηγόρου της, εμμένει στην αθωότητά της και αρνείται την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του άντρα της. Στο Εφετείο είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με το δολοφόνο του συζύγου της αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι τον έπεισε να τελέσει το στυγερό έγκλημα.

«Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα, ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους» είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο ενώ μέχρι και σήμερα η παπαδιά δηλώνει αθώα.

Το σατανικό σχέδιο εκτέλεσης του ιερέα από την παπαδιά και τον εραστή της

Τα κενά στα όσα είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, ήταν εκείνα που τους έκαναν να υποψιαστούν ότι κάτι έκρυβε η διαβολική γυναίκα. Και πρώτο αυτό που ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε γύρω στα 400 (!) μέτρα από το σημείο όπου ο κληρικός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για να πάει για την σωματική της ανάγκη. 

Έτσι –είπε- όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε στο αυτοκίνητο, είδε μόνο μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού με δυο κρανοφόρους να απομακρύνεται. Η μεγάλη απόσταση στην οποία φέρεται να είχε πάει, είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πύργου. Όπως αποδείχθηκε, η 43χρονη παπαδιά ήθελε να δώσει χρόνο στον δολοφόνο να δράσει ανενόχλητος.

Το δεύτερο λάθος ήταν αυτά που ψέλλισε όταν –υποτίθεται ότι- βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης βρίσκοντας νεκρό τον 52χρονο σύζυγό της, ότι δηλαδή είχαν πάει να κάνουν ανάληψη μεγάλου ποσού από τράπεζα της Ζαχάρως. 

Οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν, καθώς το ζευγάρι βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και δεν υπήρχε λόγος να έχουν πολλά χρήματα μαζί τους. Άλλωστε, πάνω στο νεκρό ιερέα και στην τσάντα της συζύγου του βρέθηκαν αρκετά χρήματα, που δεν θα άφηνε ένας τυχαίος κακοποιός ο οποίος θα σκότωνε για να ληστέψει!

Το τρίτο λάθος ήταν ότι η 43χρονη προσδιόρισε με αξιοπρόσεκτη ακρίβεια το χρόνο που έμεινε… λιπόθυμη όταν αντίκρισε το άψυχο σώμα του ιερέα, πράγμα αδύνατο για έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τόσο ισχυρό κλονισμό! Αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά η σατανική παπαδιά, δεν διαπίστωσαν αντιδράσεις που να έδειχναν ότι είχε πάθει σοκ!

Το τέταρτο λάθος της γυναίκας ήταν ότι άφησε να εννοηθεί πως ο ιερέας δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες, χωρίς όμως να εξηγήσει από ποιον και για ποιο λόγο. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, πληροφορήθηκαν από την Φωκίδα όπου ιερουργούσε ο 52χρονος κληρικός ότι όχι μόνο δεν είχε εχθρούς αλλά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός κι έτσι κατάλαβαν ότι κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Το πέμπτο λάθος το έκανε ο ίδιος ο 41χρονος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας... Το ότι άδειασε σχεδόν τη γεμιστήρα του πυροβολώντας οκτώ φορές τον άτυχο ιερωμένο, έδειχνε μίσος και πάθος και όχι επίθεση ληστών! Ακόμη και το ότι φρόντισε να τον πλήξει σε καίρια σημεία στο κεφάλι και το στήθος, δίνοντάς του ακόμη και τη χαριστική βολή στον τράχηλο καθώς ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος, έδειχνε από την πρώτη στιγμή ότι σκοπός του δράστη ήταν να σκοτώσει!

Οι υποψίες έπεσαν στην παπαδιά

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο ιερέας ήταν ουσιαστικά ξένος στην περιοχή και άρα δεν θα είχε εχθρούς που να επιθυμούν το θάνατό του, ήταν λογικό οι υποψίες για ένα έγκλημα που από την αρχή έδειχνε να έχει κίνητρο το πάθος να πέσουν στη σύζυγό του. 

Η ολονύκτια ανάκριση έφερε αποτελέσματα και η 43χρονη ηθική αυτουργός αποκάλυψε την ταυτότητα του δράστη, με τον οποίο ομολόγησε ότι είχαν κρυφό δεσμό και είχαν προσχεδιάσει την ενέδρα θανάτου για να «ξεφορτωθούν» τον ιερέα!

Τραγικά θύματα αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης, είναι τα τρία παιδιά του ζευγαριού τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά την δολοφονία στην Ηλεία και έδωσαν κατάθεση στις αρχές, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην εξιχνίαση. Η μαρτυρία τους ότι η σχέση των γονιών τους είχε κλονιστεί τον τελευταίο καιρό, έδειξε στους αστυνομικούς ένα πιθανό κίνητρο που τελικά αποδείχθηκε αληθινό!
ileia_dolofonia3
ileia_dolofonia4

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom