Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Αργυρούπολη: 10 χρόνια φυλακή στον «νταή» που ξυλοκόπησε άγρια την σύντροφό του και την έστειλε στην εντατική


Ποινή κάθειρξης δέκα ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον επονομαζόμενο «νταή» της Αργυρούπολης ο οποίος τον Ιανουάριο του 2022 ξυλοκόπησε άγρια την 41χρονη σύντροφο του με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατο τραυματισμό με αποτέλεσμα να παραμείνει δύο μήνες στην εντατική με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το δικαστήριο δε χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στον κατηγορούμενο ωστόσο του αναγνώρισε-κατά πλειοψηφία-το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στο δράστη της επίθεσης.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου και αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στο δράστη σοβαρή ψυχοπαθολογία. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε το θύμα με τεράστια δύναμη. «Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του και χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο!» τόνισε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος, αφού ζήτησε συγγνώμη, επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς, αλλά και πως ήταν θυμωμένος από την αποκάλυψη της συντρόφου του για παράλληλη σχέση με άλλο πρόσωπο.

«Το απόγευμα και μετά ξεκίνησα μόνος μου πάλι να πίνω ρακί μέχρι τα ξημερώματα και κάποια στιγμή έκανα και χάσις. Και την ώρα που ξάπλωσα γύρισε και μου είπε θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη. Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό από τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω τη βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι.

Φώναζα «Όλγα, Όλγα»δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 βγαίνει τηλεφωνητής το έκλεισα πήρα την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο» ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom