Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ισόβια ο ένας κατηγορούμενος, αθώος λόγω αμφιβολιών ο άλλος


Στην αθώωση του ενός εκ των δυο καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό για τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας (δεύτερος βαθμός).

Συγκεκριμένα, αθώος κρίθηκε λόγω αμφιβολιών ο 37χρoνος άνδρας βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης και αδελφό του 37χρονου, αυτός, όπως και πρωτοδίκως κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του επιχειρηματία και του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη. 

Ακόμη, στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ηλικίας 33 ετών επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ακόμη, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που ο 33χρονος αιτήθηκε.

Σε δήλωσή του ο Γ. Μαρακάκης, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσώπησε στη δίκη τη χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα.Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί». 

Από την πλευρά της η κ. Καρύδα δήλωσε: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω».

Η Βικτώρια Καρύδα βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει τη δίκη και να ακούσει την απόφαση του Εφετείου για τους δράστες που αφαίρεσαν τη ζωή του συζύγου της.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας εκτελέστηκε τον Νοέμβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του επιχειρηματία, έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως τώρα αναμένεται και η απόφαση του Εφετείου. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο άνοιξε η «αυλαία» της δίκης για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η εκτέλεση του Γιάννη Μακρή

Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2018. Ο Γιάννης Μακρής ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι του στη Βούλα για να πάει στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης. Το «πληρωμένο πιστόλι» που είχε εντολή να τον «φάει» στήνει καρτέρι στο σκοτάδι και όταν ο «Αυστραλός» εμφανίζεται, πλησιάζει, πιέζει τη σκανδάλη και του παίρνει τη ζωή. 

Την ώρα που ο 46χρονος επιχειρηματίας άφηνε την τελευταία του πνοή, η σύζυγός του Βικτώρια Καρύδα πρωταγωνιστούσε κάτω από λαμπερά φώτα και δυνατή μουσική σε catwalk της Εβδομάδας Μόδας του Ζαππείου. Εκείνη την ημέρα του Οκτωβρίου του 2018, η Βικτώρια Καρύδα είχε προαίσθημα ότι κάτι κακό θα συμβεί. 

Το ίδιο και ο σύζυγός της, Γιάννης Μακρής, που δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, όμως έπρεπε να παραστεί στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης. Το ένιωθαν και οι δύο ότι αυτό το φθινοπωρινό βράδυ θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τους.

Ο ναυλωμένος δολοφόνος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Βούλα, έξι μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2019, επιστρέφει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα για να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου. 

Οι Ελληνες αστυνομικοί μετά από έρευνες καταφέρνουν να τον συλλάβουν και να τον στείλουν στη φυλακή.Η σύλληψη από το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής του 32χρονου Βούλγαρου με τις τουρκικές ρίζες που πάτησε τη σκανδάλη από το «καθαρό» Makarov μπορεί να φώτισε το ένα σκέλος της υπόθεσης, όμως ο δολοφόνος κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει ποιος τον πλήρωσε για να εκτελέσει τον Γιάννη Μακρή.

Η πλήρης εξιχνίαση της δολοφονίας του «Αυστραλού», αποτελεί γρίφο για το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Η σύντροφός του είναι ο άνθρωπος που ήξερε όσο λίγοι τον επιχειρηματία. Δεν μπορεί όμως να σκεφτεί ποιος είναι ο άνθρωπος που έκανε το κακό και σφράγισε το συμβόλαιο για να τον σβήσει από τον χάρτη. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τις κάμερες ότι ο δολοφόνος και ο αδελφός του παρακολουθούσαν 19 ολόκληρες ημέρες τον Γιάννη Μακρή, περνώντας αρκετές φορές καθημερινά έξω από το σπίτι του μέχρι να φτάσουν στη μοιραία βραδιά του φθινοπώρου. Τον Σεπτέμβριο του 2020, πρωτόδικα ο εκτελεστής του Μακρή καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom