Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στη Σαουδική Αραβία: 20 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές στη Μέκκα (βίντεο)


Λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές στη Μέκκα, στη Σαουδική Αραβία, έπιασε φωτιά έπειτα από σύγκρουση πάνω σε γέφυρα χθες (27.02.2023) Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι περίπου τριάντα, μεταδίδει κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το δυστύχημα, στην επαρχία Ασίρ (νότια) της Σαουδικής Αραβίας, υπογραμμίζει τη μόνιμη πρόκληση της ασφάλειας της μεταφοράς προσκυνητών στη Μέκκα και τη Μεδίνα, τις δυο ιερότερες πόλεις για τους μουσουλμάνους.

Καταγράφεται την πρώτη εβδομάδα του μήνα του Ραμαζανιού, όταν πολλοί μουσουλμάνοι κάνουν το («μικρό») προσκύνημα Όμρα, και μερικούς μήνες πριν από το («μεγάλο») ετήσιο προσκύνημα Χατζ.

«Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα έφθασε τους 20, και ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι περίπου 30», μετέδωσε το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια.

Τα θύματα ήταν «διαφόρων εθνικοτήτων», κατά την ίδια πηγή, που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Αλ Ιχμπαρίγια μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζεται ρεπόρτερ του μπροστά στο απανθρακωμένο κουφάρι του λεωφορείου.

Η μεταφορά προσκυνητών στο οδικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά κατά τη διάρκεια του Χατζ, όταν σχηματίζονται ατελείωτα μποτιλιαρίσματα από τα λεωφορεία που είναι γεμάτα πιστούς.

Τον Οκτώβριο του 2019, 35 ξένοι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με βαρύ όχημα κοντά στη Μεδίνα.

Τα προσκυνήματα των μουσουλμάνων χαρακτηρίζονται ο κινητήρας του τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, τομέα στον οποίο βασίζεται η πολιτική ηγεσία του βασιλείου στην προσπάθειά της να διαφοροποιήσει την οικονομία της, που είναι εξαρτημένη σε κρίσιμο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom