Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Ανοίγει ο κύκλος των κατηγορουμένων της τραγωδίας - Ποιοι θα κληθούν από τον ανακριτή


Ανοίγει ο κύκλος των κατηγορουμένων για την τραγωδία στα Τέμπη, αφού πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή διάφορα πρόσωπα τα οποία γνώριζαν στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Έτσι, βάσει αυτών των καταθέσεων, οι Αρχές ανοίγουν εκ νέου τον κύκλο των ερευνών και αναμένεται να θέσουν περισσότερα πρόσωπα στο στόχαστρο, στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο εφέτης ανακριτής έχει ήδη εξετάσει μάρτυρες, από εργαζόμενους του ΟΣΕ μέχρι συνδικαλιστές της Hellenic Train που είχαν κρούσει των κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφάλεια των τρένων στο παρελθόν, ξεχωριστά από τις κλήσεις που έστειλε στους δύο εμπειρότερους σταθμάρχες από τον 59χρονο που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ.

Πλέον, βάσει των καταθέσεων και το απολογιών που αναμένονται τις επόμενες, ο εφέτης ανακριτής θα κρίνει ποιους θα καλέσει ως κατηγορούμενους στην επόμενη φάση.

Άλλωστε, ήδη εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απολογία των άλλων δύο σταθμαρχών, του έμπειρου και του συμβασιούχου, οι οποίοι είχαν φύγει νωρίτερα από τη βάρδια τους, το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους θα προσπαθήσουν να ελαφρύνουν τη θέση τους, με τον συμβασιούχο σταθμάρχη να αναμένεται να υποστηρίζει ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να μείνει στη βάρδια μέχρι τις 23:00.

Παράλληλα, σύμφωνα με το MEGA ο επιθεωρητής που θα καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων αναμένεται να υποστηρίξει πως οι δύο σταθμάρχες δεν τήρησαν το ωράριό τους, πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες και πως είχαν όλοι οι σταθμάρχες πιστοποίηση. Αναμένεται επίσης να επικαλεστεί την ολιγωρία στην εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom