Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Oι παλικαράδες του Ρουβίκωνα "χτύπησαν" τα ξημερώματα την πρεσβεία του Ιράν - Τι είπαν στον φρουρό (φωτο & βίντεο)


Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν τα ξημερώματα της Δευτέρας (17.09.2018) έκανε ο Ρουβίκωνας. Περίπου 10 μέλη της αναρχικής ομάδας έσπασαν το κουβούλιο, πέταξαν μπογιές και είχαν κι ένα… μήνυμα για τον φρουρό.

Όπως κάθε άλλη έτσι κι αυτή η επίθεση της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» καταγράφηκε σε video από τους ίδιους τους αντιεξουσιαστές. Λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα για να κάνουν την επίθεση και να φύγουν χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς.
Στο video των 38 δευτερολέπτων που έδωσαν στη δημοσιότητα φαίνεται πως τη στιγμή που οι κρανοφόροι φτάνουν έξω από την ιρανική πρεσβεία, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο Παλαιό Ψυχικό, βγάζουν τον φρουρό από το κουβούκλιο, πριν ένας από αυτούς αρχίζει να το… σπάει.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο άνδρας που φαίνεται στο video να καταστρέφει το κουβούκλιο είπε στον φρουρό «βγες έξω μη χτυπήσεις από τα γυαλιά και μην τολμήσεις να χρησιμοποιήσεις το όπλο σου». Ο φρουρός αναγκάζεται να υπακούσει και βγαίνει από το κουβούκλιο, παρακολουθώντας τα μέλη της αναρχικής ομάδας να εξαπολύουν την επίθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα άλλο μέλος του Ρουβίκωνα είπε στον φρουρό «μην κάνεις καμία βλακεία και ενημερώσεις».

Καρέ – καρέ το… «ντου»

Ήταν περίπου 06:00 το πρωί της Δευτέρας (17.09.2018) όταν περίπου 10 μέλη από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», φορώντας κράνη, έφτασαν στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο Παλαιό Ψυχικό.
Η πρώτη τους κίνηση, όπως φαίνεται στο video, ήταν να ζητήσουν από τον φρουρό να βγεί από το κουβούλιο. Εκείνος, φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και με το όπλο στα χέρια, βγαίνει από το κουβούκλιο και κοιτά έναν από τους αντιεξουσιαστές να σπάει τζάμια.
Ακολουθούν κι άλλα μέλη του Ρουβίκωνα, που πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο της πρεσβείας. Η επίθεση δεν κρατά παρά μερικά λεπτά. Ο άνδρας που έσπασε το κουβούκλιο φαίνεται κάτι να λέει στον φρουρό καθώς οι αντιεξουσιαστές αποχωρούν.
Εντύπωση προκαλεί η (μη) αντίδραση του φρουρού της πρεσβείας και γι’ αυτό, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θα διερευνηθεί αν ενήργησε σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δεχτεί όσοι φρουρούν πρεσβείες και στατικούς στόχους. Αρχικά να αποτρέψει την επίθεση και κυρίως να ενημερώσει την υπηρεσία του.
Δείτε το video 
«Σήμερα το πρωί στις 06:00 επιτεθήκαμε στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα με μπουκάλια μπογιάς. Επίσης, καταστρέψαμε το κουβούκλιο του φρουρού. Θεωρούμε αυτή την πράξη ως ελάχιστη απάντηση στην εκτέλεση δυο Κούρδων συντρόφων από το Ιρανικό φασιστικό καθεστώς», αναφέρει το μικρό κείμενο που συνοδεύει το video που ανέβασε ο Ρουβίκωνας στο Live Leak.
Κείμενο ανέβηκε και στο indymedia, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «στεκόμαστε στο πλευρό, έστω και με αυτούς τους συμβολικούς όρους, των αγωνιζόμενων στο Ιραν, Κούρδων και μη. Αποδίδουμε τιμή στους εκτελεσθέντες Ramin Hossein, Zaniar Moradi, Panahi Moradi μέλη του κομμουνιστικού κόμματος Komalah.
Σήμερα Δευτέρα 17/09/2018 στις 06:00 επιτεθήκαμε με μπογιές στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και καταστρέψαμε το φυλάκιο του φρουρού που της έχει διαθέσει το ελληνικό κράτος αφού του συστήσαμε να απομακρυνθεί.
Λίγες μέρες πριν το Ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιράν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Το θεοκρατικο ιρανικο καθεστως δολοφονησε δυο κουρδους αγωνιστες
Ο Ρουβικωνας αντεδρασε μ αυτη του την επιθεση θελοντας να στιγματι
σει το εγκλημα του ιρανικου καθεστωτος Ναι καποιοι που δεν αισθανο
νται βολικα απ την επιθεση αλλα δεν εγραψαν ουτε μια λεξουλα για
την δολοφονια των κουρδων αγωνιστων

Read more: Go to TOP and Bottom