Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Φεύγουν νωρίτερα οι ταξιδιώτες λόγω της αυριανής απεργίας στα πλοία - Φόβοι για παράταση


Δεδομένα είναι τα προβλήματα που ήδη δημιουργεί στην τουριστική κίνηση των Κυκλάδων, καθώς και όλης της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας, η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ, η οποία δε θα επιτρέψει την εκτέλεση δρομολογίων πλοίων αύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που τα ναυτεργατικά σωματεία επιλέγουν να κάνουν κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια τουριστικής περιόδου. Παρά τις συναντήσεις που έγιναν με κυβερνητικά στελέχη, καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, τα αιτήματα των ναυτεργατών δεν ικανοποιήθηκαν και η ΠΝΟ εμφανίστηκε αμετακίνητη στις εξαγγελίες της για την απεργία, μην υποχωρώντας ούτε στις επανειλημμένες εκκλήσεις από φορείς της τουριστικής αγοράς.

Ακυρώσεις, αλλαγές και φόβοι για παράταση της απεργίας

Ας δούμε, όμως, και τις συνέπειες της απεργίας στα νησιά και στην τουριστική δραστηριότητα.

Τα τελευταία 24ωρα στα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία έχουν γίνει σωρεία ακυρώσεων και αλλαγών ημερομηνίας ταξιδιών, ενώ θεωρείται ρίσκο κάποιος να κλείσει εισιτήριο για την προσεχή Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, υπό τον φόβο παράτασης της απεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΝΟ, εξακολουθεί να κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και παράταση της απεργίας πέρα από την κινητοποίηση της Δευτέρας. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα προβλήματα θα γίνουν πολύ σοβαρότερα, όχι μόνο για όσους έχουν επιλέξει να επιστρέψουν από διακοπές, αλλά και για τους αδειούχους του Σεπτεμβρίου, καθώς για τους τουρίστες που θα μετακινηθούν.

Επιστροφή χρημάτων και αναχώρηση μία ημέρα νωρίτερα

Πάντως, οι περισσότεροι ταξιδιώτες που είχαν υπολογίσει να επιστρέψουν στη βάση της από διακοπές την ημέρα της απεργίας, ακύρωσαν τα εισιτήρια και αναχωρούν σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε, οι ξενοδοχειακές μονάδες στα νησιά θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στους πελάτες τους τα χρήματα της διαφοράς μιας μέρας από κρατήσεις που είχαν γίνει μέχρι και την Δευτέρα.

Γι αυτό και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προγραμματίστηκαν έκτακτα δρομολόγια από τις ναυτιλιακές εταιρίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΕΕΝ, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να διακινηθούν με επιβατηγά πλοία: 180.000 επιβάτες, 50.000 ΙΧ και 3.000 φορτηγά.
https://cyclades24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom