Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέλαβαν τις δύο αλλοδαπές που βανδάλιζαν μουσεία! - Κυνική η «ομολογία» τους

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό»

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής (09.09.2018) στην αστυνομία - Δυο γυναίκες που βρίσκονταν στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής κίνησαν τις
υποψίες στον φύλακα - Οι γυναίκες κουβαλούσαν στις τσάντες τους μπουκάλια - Τις προηγούμενες μέρες φέρονται να είχαν βανδαλίσει και άλλα μουσεία της Αθήνας.

Στην σύλληψη δυο γυναικών με καταγωγή από την Βουλγαρία, που φέρονται να βανδάλιζαν μουσεία, προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Κυριακής (09.09.2018). Οι γυναίκες εντοπίστηκαν στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, ενώ -όπως φαίνεται- ετοιμάζονταν για νέο «χτύπημα»!

Ο φύλακας του μουσείου υποψιάστηκε τις δυο γυναίκες που κινούνταν περίεργα και για αυτό ενημέρωσε αστυνομικούς της ομάδας «Δέλτα» και «Ζ». Οι αστυνομικοί «εγκλώβισαν» τις δύο γυναίκες, αποκλείοντας κάθε έξοδο διαφυγής τους, και αφού τις έλεγξαν εντόπισαν μπουκάλια στις τσάντες τους, το περιεχόμενο των οποίων θα εξεταστεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

 Κυνική η «ομολογία» τους

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες, που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τις είχαν καταγράψει από τις προηγούμενες ενέργειες τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι δύο αλλοδαπές εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από φύλακα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ο οποίος αναγνώρισε τη μία από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε την Ασφάλεια Αθηνών.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν την ώρα που άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου, ενώ κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, που όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθείσες αναζητούνταν μετά τις φθορές που προκάλεσαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα, καθώς και στο δάπεδο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom