Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Θρίλερ με ρωσικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από τη Μεσόγειο! - ΗΠΑ: Το αεροπλάνο έχει καταρριφθεί (βίντεο)


Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες σε εξέλιξη. Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Ιλιούσιν Il-20 με 14μελές πλήρωμα, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επίθεση ισραηλινών F-16 στη Λαττάκεια της Συρίας!

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Τη στιγμή που χάθηκε η επαφή με το Ιλιούσιν Il-20, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», τόνισε.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».
«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik.

Ουδέν σχόλιο από το Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. «Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

ΗΠΑ: Το αεροπλάνο έχει καταρριφθεί

Και ενώ η Μόσχα έχει ξεκινήσει έρευνα για το αεροπλάνο και τους 14 επιβαίνοντες, οι ΗΠΑ θεωρούν πως το Il-20 έχει καταρριφθεί κατά λάθος από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας. Αυτό εκτίμησε Αμερικανός αξιωματούχος.
Μιλώντας στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο αξιωματούχος ανέφερε πως η εκτίμηση της Ουάσινγκτον είναι πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έριξε αθέλητα το ρωσικό αεροσκάφος στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει ισραηλινά αεροσκάφη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom