Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο οι νέοι, «βούλιαξαν» 8-0 τους Κροάτες!

Στον μεγάλο τελικό (2/9, 18:30) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο

Δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων, ένα μήνα μετά την δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
γυναικών και δυόμιση μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League από τον Ολυμπιακό, η ελληνική υδατοσφαίριση θα βρεθεί σε άλλον έναν τελικό.

Τρίβουμε τα μάτια μας για να δούμε αν όντως βλέπουμε καλά! Τσιμπιόμαστε για να δούμε αν είναι αληθινό! Η ελληνική ομάδα διέλυσε την Κροατία με 8-0(!) στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νέων ανδρών του Μινσκ με εμφάνιση που όμοια της δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος!

Το συγκρότημα του Τεό Λοράντου κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και το τελικό μοιάζει απίστευτο, όμως δεν είναι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τους Κροάτες να μοιάζουν ομάδα δύο επίπεδα κατώτερη.

Πλέον η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό το Μαυροβούνιο (σήμερα στις 18:30) που στον πρώτο χρονικά ημιτελικό επικράτησε με 16-15 της Ισπανίας στα πέναλτι με την κανονική διάρκεια να λήγει με 7-7.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων με την ελληνική να επικρατεί με 8-6. Αναμφισβήτητα η Εθνική μας είναι το φαβορί, αρκεί να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα. Εάν επαναλάβει μία εμφάνιση σαν τη σημερινή το πιθανότερο είναι να φτάσει σε νέο θρίαμβο.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με πέντε γκολ, ενώ όλοι οι διεθνείς πραγματοποίησαν μεγάλη εμφάνιση. Ο τερματοφύλακας Στέλιος Δαλμάρας απέκρουσε δύο πέναλτι!

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα προσέχοντας πάρα πολύ την άμυνά τους. Ο Νικολαΐδης από ελληνικής πλευράς είχε ένα γυριστό με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, ενώ από την μεριά τους οι Κροάτες είχαν μια προσπάθεια σε παραπάνω που κόπηκε από τα μπλοκ των Ελλήνων παικτών. Στη συνέχεια ο Καλογερόπουλος σούταρε από το 2 με τον Κροάτη τερματοφύλακα να αποκρούσει. Ο Παπαναστασίου ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα στην πρώτη φορά που έπαιξε με παίκτη παραπάνω στον αγώνα.

Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Δαλμάρας ήταν εκεί σε σουτ του Κρέκοβιτς. Η Εθνική μας έβγαλε κόντρα 5vs4 με τον Παπαναστασίου να σκοράρει με σκαστό σουτ από το 4. Αμέσως μετά ο Γκιουβέτσης έκλεψε και έφυγε σε κόντρα κερδίζοντας την αποβολή του Κούλινα. Οι Κροάτες έβγαλαν άμυνα με το σουτ του Δήμου να βρίσκει στα μπλοκ και η πρώτη περίοδος έκλεισε με το 2-0 υπέρ της Εθνικής μας.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με χαμένο πέναλτι του Παπαναστασίου που κέρδισε ο Νικολαΐδης, όμως αμέσως μετά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το 3-0 στην κόντρα με τον Αλαφραγκή. Η ελληνική άμυνα συνέχισε να ανταποκρίνεται ιδανικά μην επιτρέποντας στους Κροάτες να τροφοδοτήσουν το φουνταριστό τους. Αντίθετα οι Έλληνες φουνταριστοί συνέχισαν να φορτώνουν με ποινές τους αντιπάλους τους με τον Κάκαρη να κερδίζει αποβολή και τον Παπαναστασίου να κάνει το 4-0.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Έλληνα φουνταριστού να πάρει την μπάλα στα δύο μέτρα, να γυρίσει και να σκοράρει με ωραία κίνηση για το 5-0. Οι Κροάτες κέρδισαν πέναλτι, αλλά ούτε έτσι μπόρεσαν να σκοράρουν, αφού ήταν η σειρά του Δαλμάρα να πει «όχι». Στη συνέχεια η Εθνική μας έχασε ευκαιρία στην κόντρα με τον Αλαφραγκή για να κάνει έξι τα γκολ της διαφοράς. Οι Κροάτες κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι με τον Δαλμάρα να έχει και πάλι την απάντηση, ενώ το ημίχρονο έληξε με το εκκωφαντικό 5-0 ύστερα από νέα απόκρουση του νεαρού κίπερ.

Στην τρίτη περίοδο η ελληνική ομάδα ξεκίνησε και πάλι συντηρητικά με κύριο σκοπό να διαφυλάξει την άμυνά της. Οι Κροάτες έδιναν σουτ στην ελληνική ομάδα προκειμένου να φύγουν στην κόντρα, ωστόσο οι παίκτες του Λοράντου έπαιξαν μυαλωμένα μην παίρνοντας ρίσκα και πετώντας όταν χρειάστηκε την μπάλα στο πλάι.

Μάλιστα η ελληνική ομάδα κέρδισε πέναλτι σε σουτ Καλογερόπουλου στον παραπάνω, αφού ο Μπίλιακα απέκρουσε ως τερματοφύλακας με τα δύο χέρια. Στη συνέχεια οι Έλληνες διεθνείς έβγαλαν ακόμα δύο άμυνες με αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ στην κερδισμένη αποβολή του Κάκαρη (μόλις που τον πρόλαβαν να μη σκοράρει) ο Παπαναστασίου έκανε το 7-0! Έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το νικητή να έχει ουσιαστικά κριθεί.

Στην τελευταία περίοδο η ελληνική ομάδα σημείωσε ακόμη ένα τρομερό γκολ με τον Παπαναστασίου να κάνει το τελικό 8-0!

Οι Κροάτες είχαν 0/5 στον παραπάνω και 0/2 πέναλτι, ενώ η Ελλάδα είχε 1/2 πέναλτι και 3/4 στον παραπάνω.

Ελλάδα – Κροατία 8-0 (2-0, 3-0, 2-0, 1-0)

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 5, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ., Αγιωργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος.

Κροατία (Γιόσκο Κρέκοβιτς): Γιούρλινα, Πόροπατ, Κρέκοβιτς, Σκίλιτς, Μαλένικα, Μπλάζιτς, Όγκοστι, Βρμπνιακ, Μπάιτς, Μπίλιακα, Κούλινα, Πάπαριτς, Σούναρα.

https://www.waterpolonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom