Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Τα… χορηγούμενα δάκρυα της Λινού!


Νέα εσωκομματική ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί δημοσίευμα της ιστοσελίδας thefaq.gr, το οποίο αναφέρεται σε «σκανδαλώδεις» κρατικές επιχορηγήσεις στην εταιρία της Αθήνας Λινού.

Ο λόγος για το ινστιτούτο προληπτικής ιατρικής «Prolepsis», το οποίο διατηρεί με τον σύζυγό της, με το εν λόγω δημοσίευμα να έρχεται στο φως λίγες ημέρες ύστερα από όσα συνέβησαν με τον Παύλο Πολάκη, που οδήγησαν στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, τα τελευταία οκτώ χρόνια η εταιρία της Αθηνάς Λινού έλαβε αρκετές κρατικές επιχορηγήσεις, μεταξύ άλλων το 2016 ύψους 150.000 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το 2018 ύψους 75.000 από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και άλλες 75.000 από τον ίδιο δήμο την επόμενη χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίμαχο άρθρο, με τίτλο «Πόσα εκατομμύρια αξίζουν οι υπηρεσίες της Αθηνάς Λινού στο σύστημα Μητσοτάκη;», αναδημοσίευσε ο Παύλος Πολάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτιθέμενος εκ νέου στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Για δες τι γίνεται. Ετσι κλαίω, κι εγώ κλαίω με κλάμα γοερό!» αναφέρει ο βουλευτής. 

Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε πως «το άρθρο δεν έχει τίποτε καινούργιο που δεν ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας όταν την πρότεινε για βουλευτή ή δεν ήξεραν οι ψηφοφόροι τους όταν την ψήφιζαν, αλλά είναι βολικό για να τη σπιλώσουν».

«Ο Παύλος Πολάκης, διαγραφείς υποτίθεται από την Κ.Ο., το υιοθετεί επισήμως στη σελίδα του στο facebook, διότι η κυρία Λινού με τα δάκρυά της τον έφερε σε δύσκολη θέση» αναφέρει ο Αδωνις Γεωργιάδης. 

Μάλιστα, υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραστήσει ότι δεν τα γνωρίζει όλα αυτά, προκειμένου να μη στεναχωρήσει τον Παύλο Πολάκη, ο όποιος ετοιμάζεται για επιστροφή στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Υγείας να ισχυρίζεται πως «φυσικά, γυρνώντας ο Πολάκης θα πρέπει να φύγει η κυρία Λινού, καθώς πώς θα συνυπάρξουν οι δυο τους μετά από όλα αυτά;».

δημοκρατία 5/8/24

Διαβάστε παρακάτω το σημερινό (5/8/24) δημοσίευμα του thefaq.gr

Θα απαντήσετε κυρία Λινού;

Η έρευνά μας για τις κρατικές επιχορηγήσεις άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει το Ινστιτούτο Prolepsis της Αθηνάς Λινού από το σύστημα Μητσοτάκη και ΝΔ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ωστόσο η «θύελλα» αυτή υπήρξε αναντίστοιχη με την «αιδήμονα σιγή» της ίδιας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλει όμως ως δημόσιο πρόσωπο, ως βουλεύτρια αριστερού κόμματος και, κυρίως, ως άνθρωπος που ενσαρκώνει και προβάλλει τα ιδεώδη του χριστιανισμού, κάποιες απαντήσεις που να συμβαδίζουν με αυτά.

Επανερχόμαστε στα ερωτήματα που θέσαμε, λοιπόν, αναμένοντας την τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού:

  • Εκτός από τις κρατικές επιχορηγήσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα η «ΠΡΟΛΗΨΙΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ», υπάρχουν και άλλες επιχορηγήσεις εντός του 2024;
  • Πόσες απευθείας αναθέσεις έχει πάρει συνολικά το Ινστιτούτο της Αθηνάς Λινού επί κυβέρνησης ΝΔ, από ποιους κρατικούς φορείς και για ποιες υπηρεσίες; 
  • Έχει δικαιολογήσει το Ινστιτούτο ισόποσες δαπάνες για τις κρατικές επιχορηγήσεις άνω των 5.000.000 ευρώ που έχει λάβει μέχρι στιγμής από τα δημόσια ταμεία; 
  • Από πότε στεγάζεται η εταιρεία PROLEPSIS στο μέγαρο της οδού Φραγκοκλησιάς 7 στο Μαρούσι και σε ποιον ανήκει το κτίριο; 
  • Το ενοίκιο που πληρώνει η εταιρεία (από τις κρατικές επιχορηγήσεις που παίρνει) φθάνει τα 4.374,96 / μήνα. Το Ιατρείο του συζύγου της Αθηνάς Λινού, που βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση, συστεγάζεται με την PROLEPSIS ή βρίσκεται σε άλλον χώρο στο ίδιο κτίριο;

  • Διαθέτει η Αθηνά Λινού και ο σύζυγός της Δημήτριος Λινός άλλες εταιρείες και, αν ναι, ποιες;

Και κάτι ακόμη:

  • Από τον Ιούλιο 2011 έως τον Οκτώβριο 2013, που υπηρέτησε ως μέλος των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου στο υπουργείο Παιδείας, ποια ήταν η σχέση της με το ΚΕΕΛΠΝΟ και με τα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας; 
  • Είναι νόμιμα και ηθικά όλα, στη ζωή, κυρία Λινού; 
Γιατί δεν απαντάτε;

https://thefaq.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom