Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Θέρμο: Με θρησκευτική ευλάβεια η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (φωτο & βίντεο)


Χθες, Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τελέσθηκε με μεγαλοπρέπεια ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου.

Πλήθος πιστών, ντόπιων και επισκεπτών, συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, έναν από τους σημαντικότερους ιεραποστόλους της Ορθοδοξίας και προστάτη της περιοχής.

Μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ευλάβεια και επισημότητα.

Η λιτανευτική πομπή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, συνοδευόταν από τον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Θεόκλητο Ράπτη, Σεβαστούς Πατέρες της Εκκλησίας από διάφορες Ενορίες της περιοχής, και μέλη του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου.

Η Λιτανεία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και διήλθε από την Κεντρική Οδό «Αγίου Κοσμά Αιτωλού».

Στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου πραγματοποιήθηκε Δέηση, με την παρουσία Επίσημων Προσκεκλημένων, Εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, Βουλευτών, Δημάρχων, Εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Εκπροσώπων Δήμων, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής Θέρμου, Εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Προέδρων Κοινοτήτων και Φορέων, καθώς και πλήθους πιστών.

Η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αγρινίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασιλείου Κονίδα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το https://thermonews.gr/, απ' όπου και το ρεπορτάζ:

                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom