Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Θρίλερ στη Μαγνησία: «Εχουμε στοιχεία ότι δολοφονήθηκε» - Τι αποκαλύπτουν συγγενείς του 49χρονου


Μιλούν στην «Realnews» συγγενείς του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση που βρέθηκε νεκρός τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή του τον Απρίλιο του 2024.

του ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ - ΠΗΓΗ: Realnews

Σε θρίλερ με πολλά αναπάντητα ερωτήματα εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του Γιάννη Καραμπάτση, η σορός του οποίου εντοπίστηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου στον Πτελεό Μαγνησίας. Το άψυχο σώμα του 49χρονου, που αγνοείτο από τις 23 Απριλίου, βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε δύσβατο σημείο της περιοχής, με τα ευρήματα μέχρι στιγμής να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Αυτό πιστεύουν και οι συγγενείς του Γιάννη Καραμπάτση, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι ο θάνατός του δεν ήταν τυχαίος. Εκτιμούν μάλιστα ότι μπορεί να συνδέεται με ένα σχετικά μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε ο 49χρονος και το οποίο πλέον δεν υπάρχει στον τραπεζικό λογαριασμό του. «Δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε την απάντηση. Ηδη έχουμε συλλέξει στοιχεία που δείχνουν ότι ο Γιάννης δολοφονήθηκε, τα οποία και θα παραδώσουμε στις Αρχές», δηλώνουν στη Realnews οι θείοι του 49χρονου, οι οποίοι ήταν οι πιο στενοί συγγενείς που είχε.

«Πράγματι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποστηρίζουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», τονίζει ο δικηγόρος των συγγενών, Αναστάσιος Ντούγκας. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ιατροδικαστής και η τεχνική σύμβουλος που εξέτασαν τη σορό δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου του 49χρονου, ενώ υπάρχει και ιατροδικαστική εντολή για συνέχιση της έρευνας στο σημείο. «Εμείς θεωρούμε ότι σίγουρα κάτι έχει συμβεί, για αυτό και η ιατροδικαστής διέταξε και άλλη έρευνα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα», τονίζει ο δικηγόρος.

Ερωτήματα εγείρονται και για το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 49χρονου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που είχε ερευνηθεί από τις Αρχές. Οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει έρευνες στο ίδιο σημείο, δύο μήνες πριν, επιστρατεύοντας μάλιστα μέχρι και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν τη σορό.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, από την οποία είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει κάποιος χωρίς να υποστεί τραυματισμούς. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί θα ήθελε ο Γιάννης Καραμπάτσης να βρεθεί εκεί, ενώ υπάρχει η υπόνοια ότι η σορός μεταφέρθηκε εκεί πρόσφατα από αγνώστους.

Γάντια και κινητό

Δύο στοιχεία κρίσιμης σημασίας βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Το πρώτο αφορά ένα ζευγάρι γάντια που εντοπίστηκε πριν από έναν μήνα σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός. Οι συγγενείς του 49χρονου έχουν ζητήσει ανάλυση DNA στα γάντια για να αποκαλυφθεί ποιος τα φορούσε και ποια μπορεί να ήταν η σύνδεσή του με τον θάνατο του Γιάννη Καραμπάτση.

Το δεύτερο στοιχείο που προκαλεί εντύπωση αφορά το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το οποίο παραμένει άφαντο. Οι Αρχές το αναζητούν, καθώς θεωρούν πως τα δεδομένα του θα μπορούσαν να αποκαλύψουν με ποιον επικοινώνησε τελευταία φορά ο 49χρονος. Η απουσία του τηλεφώνου εγείρει υποψίες, καθώς θα έπρεπε να βρεθεί κοντά στη σορό σε περίπτωση που επρόκειτο για ατύχημα.

Το κίνητρο

Ενα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολεί τόσο τους συγγενείς όσο και τις Αρχές είναι η μυστηριώδης εξαφάνιση σχεδόν όλων των χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του 49χρονου. Ο άτυχος άνδρας είχε λάβει κάποια χρήματα από την πώληση περιουσιακού στοιχείου που είχε κληρονομήσει από συγγενή του λίγους μήνες πριν από την εξαφάνισή του, τα οποία όμως έχουν κάνει φτερά. Οπως επισημαίνει ο Αν. Ντούγκας, «τα χρήματα τα είχε πάρει τον Ιανουάριο, αλλά μέχρι τον Απρίλιο δεν υπήρχαν. Βρέθηκε μόνο ένα μικρό ποσό, ενώ δεν υπήρχαν μετρητά ούτε στο σπίτι του».

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες. «Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ακόμα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας είμαι σίγουρος ότι θα μας σοκάρουν,σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται σε εμάς μέχρι στιγμής», υποστηρίζει ο Αν. Ντούγκας.

Παράλληλα, αναφέρει πως δεν είναι τυχαίο ότι οι κάτοικοι του Πτελεού θεωρούν, από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης του 49χρονου, έναν άνδρα ως ύποπτο για εμπλοκή στην υπόθεση. «Ελπίζω ότι η Αστυνομία θα δουλέψει σωστά και θα βοηθήσει την οικογένεια του άτυχου Γιάννη να πάρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα όσον αφορά για το πώς βρέθηκε νεκρός. Κάνουμε έκκληση όποιος γνωρίζει ή είδε κάτι, ακόμα και αν φοβάται, να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα με τις Αρχές και να μας δώσει αυτό το στοιχείο για να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει με τον Γιάννη», καταλήγει ο δικηγόρος.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom