Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απειλεί τους ιδιώτες γιατρούς για να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ!


Με αδιανόητες προειδοποιήσεις - απειλές που εκτοξεύονται από το βήμα της Βουλής επιχειρεί ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης να εξαναγκάσει τους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Αυτό είναι το επιτελικό σχέδιο των “άριστων” της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανάσχεση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ. Μάλιστα, ένα από τα μέτρα “εκδίκησης” θα είναι η αποβολή των ιδιωτών γιατρών από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τιμωρώντας έτσι και τους ασθενείς.

«Είμαι πολύ κοντά για πιο δραστικά μέτρα ως προς το πώς οι ιατροί ενός νομού θα στελεχώνουν ή όχι το δημόσιο νοσοκομείο και αναφέρομαι σε ιδιώτες ιατρούς. Θεωρώ παντελώς αδιανόητο για εμένα ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το πως λειτουργεί το νοσοκομείο δίπλα του.Ένας ιατρός όταν κάνει χρήση του συστήματος συνταγογράφησης του κράτους γίνεται κρίκος του συνολικού συστήματος υγείας του κράτους. 

Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή γιατί πριν φτάσω στην τελική μου απόφαση θέλω να δω μήπως υπάρξει αυτόβουλη απόφαση των ιδιωτών ιατρών», τόνισε ο Υπουργός χθες στη Βουλή, προσθέτοντας «εάν δεν υπάρξει καμία διάθεση και καμία συνεργασία από κανένα σας διαβεβαιώ ότι ο νυν υπουργός υγείας, η περίπτωση να βλέπει νοσοκομεία χωρίς ιατρούς και να βγαίνουν οι διαγωνισμοί συνεχώς άγονοι και έξω από το νοσοκομείο να ανθεί μια ιδιωτική αγορά ιδιωτών ιατρών, που καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού με τη δική τους αμοιβή, θα μας βρουν απολύτως απέναντι και ο νοών νοείτω. Το κράτος έχει πολλούς τρόπους να δράσει».

Δηλαδή, ο “φωστήρας” υπουργός

-χρεώνει αδιαφορία για τα δημόσια νοσοκομεία στους ιδιώτες γιατρούς (φυσικά η “άριστη” κυβέρνηση έχει το αλάθητο και ποτέ δεν φταίει),

-“ενοχλείται” τάχα από την αγορά ιδιωτών γιατρών που ανθεί (!), ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση νομοθετεί οι γιατροί του ΕΣΥ να δουλεύουν και ιδιωτικά!

-βεβαίως δεν έχει ενοχληθεί ποτέ και καθόλου από την ανεξέλεγκτη αγορά των επιχειρηματιών – εμπόρων της Υγείας, 

- φαίνεται έτοιμος να πάρει διάφορα μέτρα εξαναγκασμού των ιδιωτών γιατρών (και την επιστράτευση μήπως κ. υπουργέ;), αλλά φέρθηκε με το “γάντι” στα ιδιωτικά θεραπευτήρια όταν τα νοσοκομεία δε μπορούσαν να διαχειριστούν το κύμα των κρουσμάτων covid και οι ασθενείς πέθαιναν εκτός ΜΕΘ. Εκεί η κυβέρνηση δεν βγήκε κραδαίνοντας απειλές τους μεγαλοκλινικάρχες.

-και τέλος, κατηγορεί τους χιλιάδες γιατρούς που δεν προσέρχονται στους διαγωνισμούς, ενώ γνωρίζουν ότι καλούνται να λάβουν μέρος σε διαδικασίες που υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών των νοσοκομείων, γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα κληθούν να εργαστούν σε συνθήκες απόλυτης σωματικής και πνευματικής εξάντλησης και πως θα αμειφθούν γι’ αυτό με μισθούς πείνας.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom