Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Συγκλονίζει η σύζυγός του Ελληνοκαναδού που ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Ηράκλειο: «Δεν είναι άνθρωποι, βρεθήκαμε στην κόλαση» (βίντεο)


Άφαντοι παραμένουν οι δύο Κρητικοί δράστες που ξυλοκόπησαν άγρια Ελληνοκαναδό στο Ηράκλειο, παρά το γεγονός ότι εκδόθηκαν σε βάρος του εντάλματα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από την παρέα που επιτέθηκε στην οικογένεια των τουριστών, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του 49χρονου πατέρα, έχουν ταυτοποιηθεί ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο Ελληνοκαναδός, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, μόλις χθες, Δευτέρα (29/07), έλαβε εξιτήριο.

Η σύζυγός του, μιλώντας στο STAR, ζητά δικαιοσύνη, ενώ περιγράφει και την κατάσταση του ανθρώπου της. Συγκεκριμένα, όπως είπε, «για εμένα το σημαντικό είναι ο Εμμανουήλ να γυρίσει πίσω στην ζωή. Αλλά αυτοί ακόμα είναι ελεύθεροι και δεν έχουν συλληφθεί δύο εβδομάδες μετά. Ξέρω ότι η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Το πιστεύω αυτό». 

«Στον Καναδά όπου ζω οι κατηγορούμενοι φθάνουν γρήγορα ενώπιον του δικαστικού συστήματος, καθώς αποτελούν απειλή για την κοινωνία στο σύνολό της. Δεν νομίζω ότι κανένας θα ήθελα να είναι στη θέση μας αυτή τη στιγμή, γιατί βρεθήκαμε στην κόλαση. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ανθρώπους. Θέλουμε δικαιοσύνη», συμπλήρωσε η ίδια.

«Αναρρώνει σιγά σιγά μέρα με τη μέρα αλλά η πλήρης ανάρρωση όπως μιλήσαμε με τους γιατρούς μπορεί να πάρει έναν χρόνο. Βλέπει πολύ θολά. Είναι θαύμα ότι ακόμα ζει. Ήταν μεταξύ θανάτου και ζωής», κατέληξε η σύζυγος.

Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος του θύματος

Ο δικηγόρος του θύματος Μανώλης Τρούλης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, εκφράζει την αγανάκτησή του και την έντονη ανησυχία σχετικά με τους χειρισμούς των Αρχών στο θλιβερό συμβάν της 16ης Απριλίου με τον άγριο ξυλοδαρμό του πελάτη του από πέντε άτομα μέσα σε ένα μπαρ στο Ηράκλειο. Κάνει λόγο για «προφανή αδυναμία ή απροθυμία της τοπικής αστυνομίας να εντοπίσει και να συλλάβει τους υπόπτους» και για αδράνεια που «υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στο σύστημα δικαιοσύνης», ενώ «αποτελεί και σημαντική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom