Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη (φωτο)


Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγωνιστικής ανάτασης, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη, στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στα Λαγκάδια Γορτυνίας, παρουσία και του συνονόματου εγγονού του Νίκου.

Εκατοντάδες συγκεντρωμένοι που έφτασαν απ' όλη την Πελοπόννησο αλλά και την Αθήνα, ακόμα και τη Στερεά Ελλάδα ξέσπασαν σε συνθήματα και χειροκροτήματα όταν ο ΓΓ της ΚΕ, αμέσως μετά την ομιλία του, προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος, ενώ τη στήλη της προτομής και τον περίβολο του μνημείου διαμόρφωσε ο Λαγκαδιανός τεχνίτης πέτρας Στάθης Καγιούλης, και εφεξής θα κοσμεί την πλατεία Λαγκαδίων θυμίζοντας σε κάθε περαστικό τον Νίκο Πλουμπίδη και όλα όσα πρέσβευε, όλα εκείνα τα τόσο σπουδαία ώστε να τους αφιερώσει την ίδια του τη ζωή.

Ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα απέθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και δεκάδες άλλα προστέθηκαν στη βάση της προτομής από ανθρώπους που έδωσαν το παρών τιμώντας τον Νίκο Πλουμπίδη. 

Το «Επέσατε θύματα» ακούστηκε απ' τα μεγάφωνα για να ακολουθήσουν συνθήματα και χειροκροτήματα ακατάπαυστα. Δόξα και τιμή στον Νίκο Πλουμπίδη αντήχησαν τα Λαγκάδια, με την ολοκλήρωση μιας πράξης αναγνώρισης οφειλόμενης στον κομμουνιστή δάσκαλο που δίδαξε ήθος, ανιδιοτέλεια, ακλόνητη πίστη σε πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες, στο κόμμα του, το ΚΚΕ.

Νωρίτερα στην εκδήλωση σύντομη παρέμβαση έκανε ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων το χρέος της απόδοσης τιμής σε εμβληματικές προσωπικότητες όπως του Νίκου Πλουμπίδη που δίδαξε ήθος και έκανε πράξη όσα κήρυττε... «Η σιδερένια πίστη του τον καθιστά σύμβολο, μας παρέδωσε μαθήματα ζωής, έπεσε χωρίς να λυγίσει» ανέφερε ο δήμαρχος.

Ακολουθεί η συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, στην Αγία Παρασκευή, με τους Διονύση Τσακνή, Βιολέτα Ικαρη και Κώστα Τρανταφυλλίδη.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom