Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΤΩΡΑ στην Πάτρα: Μεγάλη φωτιά στις κεραίες στην Αρόη και στο Γηροκομείο - Εκκενώνονται Μέριμνα και Κωνσταντοπούλειο - Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της περιοχής


Πολύ δύσκολες στιγμές επικρατούν στην περιοχή του Γηροκομειού εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Από το στρατόπεδο του ΚΕΤχ και πάνω προς 409 και Μέριμνα η Αστυνομία συστήνει να μην κινούνται τα οχήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην γρήγορη επέκταση της πυρκαγιάς ενώ νέες εστίες ξεσπούν στην ευρύτερη περιοχή, όπως πίσω από το 17ο Γυμνάσιο Εγλυκάδας. Εναέρια μέσα επιχειρούν ήδη στο μέτωπο της πυρκαγιάς παράλληλα με ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Γηροκομειού, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ενώ εκκενώνεται το Κωνσταντοπούλειο. Οι εργαζόμενοι και οι τρόφιμοι απομακρύνονται από το ίδρυμα, ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στο παιδιατρικό νοσοκομείο το Καραμανδάνειο και ήδη έγινε εκκένωσή του για την ασφάλεια των μικρών ασθενών.

Νέο μήνυμα “112” εστάλη στις 14:28 κατευθύνοντας τον κόσμο από Γηροκομείο προς Εγλυκάδα

Πνίγηκε στους καπνούς η Πάτρα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για την ενημέρωση των κατοίκων να απομακρυνθούν από την περιοχή του Γηροκομειού.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί για να απομακρυνθούν κάτοικοι από τα σπίτια και ιδρύματα όπως η Μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή της Αρόης και επεκτείνεται προς το Γηροκομείο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επείγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Οι καπνοί είναι έντονοι και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια.

https://gnomip.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom