Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Aπόσυρση τώρα του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στα θεμέλια των δημόσιων δομών σε ψυχική υγεία και απεξάρτηση


Με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις Σωματεία Εργαζομένων και φορείς στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση εντείνουν τον αγώνα τους και απαιτούν την απόσυρση εδώ και τώρα του σχεδίου νόμου «για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», που έφερε μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας και βάζει ταφόπλακα στα θεμέλια των δημόσιων δομών σε ψυχική υγεία και απεξάρτηση.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη με παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων, σωματείων και ομοσπονδιών όπου και αποφασίστηκαν τα πρώτα βήματα συντονισμού και κοινής πάλης. Μεγάλος σταθμός η πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη και η συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Υγείας, απεργία που έχουν πάρει αποφάσεις και η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ.

Πολύμορφη δραστηριότητα

Την Παρασκευή 12 Ιούλη ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί) προχωρά σε κινητοποίηση στην Πύλη του Νοσοκομείου στις 8 π.μ., με στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια 7π.μ – 3μ.μ.

Την Κυριακή 14 Ιούλη στις 7μ.μ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Την Δευτέρα 15 Ιούλη θα γίνει καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από τις 7 μ.μ. ως τις 10 μ.μ. με πρωτοβουλία του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 ΑΝΩ.

Την Τετάρτη 17 Ιούλη στις 8μ.μ., με πρωτοβουλία του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 ΑΝΩ θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, και συναυλία στις 9 μ.μ με αγαπημένους καλλιτέχνες.

«Με νέες αποφάσεις τα ΔΣ των ομοσπονδιών, σωματείων και φορέων, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τα βήματά μας, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μη κατατεθεί και ψηφιστεί το σχέδιο νόμου – έκτρωμα. Απαιτούμε την πλήρη απόσυρσή του, αφού είναι ήδη καταδικαστέο στη διαβούλευση και στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας!» τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ και επισημαίνει: «Χρέος μας η ζωή και όχι “Πάμε και όπου βγει”, το σχέδιο νόμου να αποσυρθεί!».

Την απόσυρση του νομοσχεδίου απαιτεί και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο καλεί την Τρίτη 16 Ιούλη στη 1 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Λιοντάρια στο πλαίσιο στάσης εργασίας από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom