Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Τέμπη: Επτά άτομα καλούνται ως ύποπτοι από τον ΟΣΕ για τη διαρροή των ηχητικών μετά την τραγωδία


Επτά άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, όσο αφορά την διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ανατροπή φορτηγού στην Πέτρου Ράλλη - Ο οδηγός εξαφανίστηκε τρέχοντας


Τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (05.07.2024) στην Πέτρου Ράλλη όταν ανατράπηκε φορτηγό με τον οδηγό να εξαφανίζεται τρέχοντας.

Λάρισα: Στη φυλακή 64χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης για πρόκληση 10 πυρκαγιών


Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 64χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης μετά την καταδίκη του. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές. Βρέθηκε στο εδώλιο για 10 πυρκαγιές στη Λάρισα μέσα σε λίγες μέρες.

5η Ιουλίου: Η μέρα που κλαίει η Περιστέρα! (φωτο & βίντεο)

Αγαπητή κυρία, εσείς κλαίτε μόνο μία φορά το χρόνο, ενώ εμείς κάθε μέρα από το 2010 και μετά!

Η 4η Ιουλίου στις ΗΠΑ θεωρείται ομοσπονδιακή αργία για τον εορτασμό της υιοθέτησης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.Στη χώρα μας η 5η Ιουλίου μπορεί να μην είναι ακόμα αργία,είναι όμως η μέρα που η σύντροφος του

Πάρος: «Βάφτηκε» ξανά με αίμα η άσφαλτος - Δυο φίλοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο


«Βάφτηκε» ξανά με αίμα η άσφαλτος. Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγο με δύο φίλους να χάνουν ακαριαία σε σοκαριστικό τροχαίο.

Βαγγέλης Μπουρνούς: Άγρια επίθεση οδηγού στον τέως δήμαρχο Ραφήνας (βίντεο)


Ο Βαγγέλης Μπουρνούς παρασύρθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητο του άνδρα, ο οποίος είχε πατήσει επίτηδες το γκάζι.Ο τέως δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς δέχτηκε άγρια επίθεση με κλoτσιές και μπουνιές από μαινόμενο οδηγό στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Υπ. Eργασίας: Απόλυτα ευθυγραμμισμένος στις εντολές των εργοδοτών με μπόλικη εξαπάτηση για εργαζόμενους


Σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της βαρβαρότητας που βιώνουν από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο υπουργείο Εργασίας.

«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δε με κάλεσαν για εξηγήσεις» απαντά μέσω των δικηγόρων του ο Αντώνης Ρέμος


Μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος όπως έγινε νωρίτερα γνωστό πιάστηκε στη «δαγκάνα» τς Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη δραστηριότητα για φοροδιαφυγή 1,5 εκατομμυρίου, με δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Με επιτυχία και μαζικότητα διεξήχθη το Συλλαλητήριο στην Γέφυρα Τατάρνας (φωτο & βίντεο)


Με επιτυχία και μαζική παρουσία πολιτών, συλλογικοτήτων, φορέων αλλά και ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στην γέφυρα Τατάρνας το συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στους βοσκοτόπους της Βαλαώρας του

Τεκτονικοί σεισμοί και μετασεισμικές δονήσεις… (ηχητικό)

Αριστοφανικό Κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Όχι δεν έχω καμία σχέση με την επιστημονική ειδικότητα των σεισμολόγων αν και έχω καλούς φίλους στο γνωστικό αυτό αντικείμενο και δεν προτίθεμαι σήμερα να σας τρομάξω με τον τίτλο μου!... Φτάνει και περισσεύει ο καύσωνας και οι πυρκαγιές που ήδη άρχισαν στην Ελλάδα μας…

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΧΙ στο μαύρο της ΑΥΓΗΣ ΟΧΙ στις απολύσεις


Συναδέλφισσες/φοι

Η Διοίκηση της εφημερίδας ΑΥΓΗ, το εκτελεστικό Γραφείο και η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , ξαφνικά στις 25 Ιουνίου του 2024 έδωσαν εντολή για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας χωρίς καμία

Στα δίχτυα της Αντιτρομοκρατικής η ομάδα των 7 για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους


Μια ετερόκλητη ομάδα Ιρανών, Αφγανών και Ελλήνων που αποτελούσε τον εκτελεστικό βραχίονα μιας υποτυπώδους οργάνωσης που ελάμβανε εντολές από έναν φυλακισμένο Αφγανό, εκτελούσε εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους, εξαρθρώθηκε απο την Αντιτρομοκρατική.

Πασίγνωστος τραγουδιστής στα «δίχτυα» της οικονομικής εισαγγελίας για φοροδιαφυγή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ


Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού των 1.500.000 ευρώ προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη on camera: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε - Mea culpa, τους είπε (φωτο & βίντεο)


Οι εργαζόμενοι της Αυγής περίμεναν τον Στέφανο Κασσελάκη έξω από την Κουμουνδούρου - Επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε την εκτύπωση για το καθημερινό φύλλο».

Δολοφονία στο Ψυχικό: Με δύο όπλα η εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου (βίντεο)


Ο δράστης φέρεται να προσέγγισε το αυτοκίνητο του 54χρονου, να σταμάτησε, να άδειασε ένα όπλο πάνω του και στη συνέχεια να τράβηξε και άλλο όπλο συνεχίζοντας να βάλλει προς το μέρος του.

To πικρό καλοκαίρι του 2015: Όταν το "ΟΧΙ" έγινε "ΝΑΙ" - Η Ελλάδα βρέθηκε να χορεύει στο χείλος του γκρεμού (φωτο)


Πότε άρχισε να σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας την ιδέα για τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος - Πώς επικράτησε η «γραμμή Βαρουφάκη» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές - Τα τηλεφωνήματα του Ολάντ στο

Φωτιές από κεραυνούς σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι - Δείτε LIVE πού σημειώνονται καταιγίδες


Λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας λόγω της κακοκαιρίας εκδηλώθηκαν φωτιές σε δασικές εκτάσεις σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι.Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική, μήνυμα από το 112 - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ (βίντεο)


Για ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης (4.7.24) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες προειδοποιεί με μήνυμά του το 112.

Εθνική Ελλάδος: 20 χρόνια από το έπος της κατάκτησης του Euro 2004 (φωτο & βίντεο)

Η πορεία προς την κορυφή και το ρόστερ

Όσα χρόνια κι αν περάσουν -συμπληρώθηκαν αισίως 20- το απόλυτο ΕΠΟΣ του ποδοσφαίρου, η τεράστια επιτυχία της Ελλάδας στο Euro της Πορτογαλίας δεν θα ξεχαστεί.

Εργατικό ατύχημα στο Πέραμα: Με εγκαύματα στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενοι

Προσπάθησαν να σβήσουν φωτιά στο κατάστρωμα φορτηγού πλοίου

Τρεις εργαζόμενοι ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στο Πέραμα υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ανοιχτό κατάστρωμα φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια θερμών ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.

Κύπρος: Το οικογενειακό γλέντι στην Πάφο βάφτηκε με αίμα - 50χρονος σκότωσε τον αδελφό της συζύγου του


Το γλέντι σε σπίτι στο χωριό Πέγεια στην Πάφο βάφτηκε με αίμα. Νεκρός είναι ένας 43χρονος, τον οποίο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο ένας 50χρονος.

Πέθανε ο «συνήθης ύποπτος» Αβραάμ Λεσπέρογλου - Ήταν φυγάς για 17 χρόνια


Έφυγε από τη ζωή ο Αβραάμ -Μάκης- Λεσπέρογλου που κατηγορήθηκε από τις Αρχές για μια πλειάδα υποθέσεων τη δεκαετία του ’80. Έμεινε γνωστός ως ο «συνήθης ύποπτος».

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που έπεσε και εξετάζεται αν προκάλεσε τη φωτιά (βίντεο)


Το ενδεχόμενο η μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά σε πυκνό δάσος στους πρόποδες του Υμηττού στα Γλυκά Νερά να προκλήθηκε από την πτώση ενός drone εξετάζουν οι Αρχές.

Τραγωδία στο Λασίθι: Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον μπατζανάκη του σε γλέντι


Οικογενειακή τραγωδία στο Λασίθι το βράδυ της Τετάρτης (03/07/2024) καθώς ένας 36χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμό, από τα χέρια του μπατζανάκη του.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

1944: Η αποτυχημένη επίθεση των χιτλερικών κατά του ΕΛΑΣ στη Β. Πίνδο


Από τις αρχές του 1944 οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ, που ήταν εγκαταστημένες στον όγκο της Βόρειας Πίνδου και στις γειτονικές προς αυτήν ορεινές περιοχές, είχαν αναπτύξει σοβαρή δράση εναντίον του εχθρού.

Εκλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (φωτο)


Στη νεοϊδρυθείσα θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκλέχτηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ξηροχώρι Ζαχάρως: Ο βιαστής της έγινε ο σύζυγός της κι έπειτα… ο δολοφόνος της!

Ήταν 3 Ιουλίου του 1960, όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας φρικτής δολοφονίας στο Ξηροχώρι Ζαχάρως, στην Ηλεία

Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερα θύματα βιασμού, καταφέρνουν και βρίσκουν το θάρρος και την δύναμη, να καταγγείλουν τους βιαστές τους, να εξομολογηθούν τις ιστορίες τους, να μοιραστούν το κουράγιο τους, να αποζητήσουν δικαιοσύνη.

Θεσ/κη: Καταδικάστηκε 75χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 8χρονης - Το αποκάλυψε στη δασκάλα της


Σε επτά χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 75χρονος που κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας 8χρονης μαθήτριας - συγγενικό του πρόσωπο.

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Τέσσερις προσαγωγές


Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά.

Επίθεση Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα


Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για όσα αδιανόητα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη.

ΠΑΣΟΚ: Και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης υποψήφιος πρόεδρος!


Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η έβδομη υποψηφιότητα είναι εκείνη που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (03.07.2024) ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κανελλάκης.

Λευτέρης Αυγενάκης: Διαγράφεται από τη ΝΔ μετά την χειροδικία σε υπάλληλο του αεροδρομίου - Μομφή και αποκλεισμός από τη Βουλή (βίντεο)


Την διαγραφή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προειδοποίηση για πολλούς κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία τις επόμενες ώρες


Εν αναμονή νέου έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ το μεσημέρι - Η ημέρα με τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα θα είναι η Πέμπτη - Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας.

Τραγωδία στην Αργολίδα: 77χρονη πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ερμιόνης


Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ερμιόνης, για 77χρονη ημεδαπή λουόμενη, η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή Θερμησία Ερμιόνης.

ΠΑΣΥΜΗΤΕ: Συνάντηση για τη ΣΣΕ με το Υπουργείο Οικονομικών


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτό που η διοίκηση της ΕΡΤ θεωρεί δίκαιο, ο πολιτικός προϊστάμενος της το υποστηρίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το δηλώνει ως κεντρική

Χανιά: Συνελήφθη 58χρονος για ενδοοικογενειακή βία και όπλα - Τον κατήγγειλε η σύζυγός του (φωτο)


Στη σύλληψη ενός 58χρονου προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά για όπλα και ενδοοικογενειακή βία.

Σκιάθος: Θρίλερ και μάχη με το χρόνο για να σωθεί γυναίκα, που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με χάπια


Η Σκιάθος συζητάει τα όσα έγιναν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε γυναίκα με χάπια. Δόθηκε αγώνας για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι προσπάθειες απέδωσαν.

Λευτέρης Αυγενάκης: Η καταγγελία για χειροδικία σε υπάλληλο του αεροδρομίου και το βίντεο - Μαρινάκης: «Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις» (βίντεο)

Αυγενάκης: Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν παραιτούμαι

Αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία στην Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε) για περιστατικό που συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Ψυχικό - αποκάλυψη: Οι 10 «φάκελοι» κλειδιά για τη δολοφονία του άτυχου 54χρονου

Οι προστριβές για ορισμένες μελέτες, οι «απώλειες» ακινήτων και τα νέα στοιχεία για την ενέδρα θανάτου στο Ψυχικό

Δέκα υποθέσεις αγοραπωλησίας ακινήτων -σε Μύκονο, Ίο, Πάρο, Σέριφο- όπου υπήρχαν σχετικές παρεμβάσεις και αναμείξεις του 54χρονου δολοφονηθέντα τοπογράφου Παναγιώτη Στ. και είχαν δημιουργηθεί προστριβές ή και δικαστικές διενέξεις, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση του εγκλήματος το πρωί της Τρίτης στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό.

Φωτιά στην Θάσο: Κεραυνοί άναψαν δύο διαφορετικές εστίες - Στη μάχη τα εναέρια μέσα


Δύο διαφορετικές φωτιές ξέσπασαν τα ξημερώματα στην Θάσο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προκλήθηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ελούντα: 4 τουρίστες σοβαρά τραυματίες μετά από παράσυρση από μοτοποδήλατο


Σοβαρό τροχαίο έγινε το βράδυ της Τρίτης (02/07/2024) σε δρόμο στην Ελούντα και συγκεκριμένα στο ύψος του βενζινάδικου.

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 8χρονου από 13χρονο


Το 8χρονο παιδί έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο για εξετάσεις ενώ ο 13χρονος με τους γονείς του δίνει κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Την πάτησα!


του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ, 2/7/2024