Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Αττική: Συνελήφθη 45χρονος που μπούκαρε με σφυρί σε καταστήματα και τα άδειαζε (βίντεο)


Βίντεο ντοκουμέντα από την συμμορία που «χτυπούσε» και «άδειαζε» καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Από βιντεοληπτικό υλικό προέκυψε ότι οι δράστες είχαν ως «επιχειρησιακό» όχημα ένα αυτοκίνητο μάρκας Daewoo. Μέχρι στιγμής, έχει εντοπιστεί ένας 45χρονος, μέλος της συμμορίας στην περιοχή των Αχαρνών, όπου και συνελήφθη, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και ο συνεργός του.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, ο 45χρονος κατά τον τελευταίο μήνα διέπραττε κλοπές χρηματικών ποσών από ταμειακές μηχανές καταστημάτων στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, ο κατηγορούμενος μαζί με τη βοήθεια έτερου συνεργού, κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, εισερχόταν στα καταστήματα προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα των καταστημάτων με τη χρήση σφυριού ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων και αφαιρούσε συρτάρια ταμειακών μηχανών τα οποία περιείχαν χρηματικά ποσά.

Κατά την διάπραξη των κλοπών, ο συνεργός του εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου αναμένοντας στο εσωτερικό «επιχειρησιακού οχήματός» στο οποίο είχαν τοποθετήσει λευκή ταινία στις πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ενώ η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ερευνάται.

Από τη σωματική και την κατ’ οίκον έρευνα στο συλληφθέντα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των κλοπών, το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, φυσίγγιο και -3- κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom