Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Διαδήλωση για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον: Πέμπτη 11/7, 19:00 στο Πάρκο Ελευθερίας (στ. Μέγαρο Μουσικής)


 ΝΑΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 
 ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ 
 ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!

H ετήσια Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο όπου ο πλανήτης έχει γεμίσει με νέους πολέμους. Από τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη και την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. Με μια πραγματική σφαγή όπου απειλούν ολόκληρους πληθυσμούς εκατομμυρίων με τον αφανισμό. Ενώ η κατάσταση είναι εκρηκτική σε δεκάδες μέτωπα τα οποία είναι έτοιμα να ξεσπάσουν, όπως στα Βαλκάνια και στις χώρες της Μ. Ανατολής με το Ισραήλ.


Οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προχωρούν σε νέους τυχοδιωκτισμούς που είναι ένα βήμα πριν την γενικευμένη σύγκρουση. Οι ανταγωνισμοί των Δυτικών με Κίνα-Ρωσία (και όλους τους BRICS), η αδυναμία των πρώτων να ανακόψουν την τεράστια αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων υπέρ των δεύτερων, κάνουν όλο και πιο επικίνδυνα παλιά και νέα πολεμικά μέτωπα, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο ακόμα κι ενός πυρηνικού πολέμου.


Οι ηγέτες της ΕΕ μιλούν για “οικονομία πολέμου” –δηλαδή φτώχεια και εξαθλίωση των εργαζομένων– και έχει ανοίξει η συζήτηση για την αποστολή στρατευμάτων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας. Το αμερικανικό Κογκρέσο, δίνει το πράσινο φως σε ένα νέο πακτωλό δισεκατομμυρίων τόσο στο αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι για να συνεχιστεί ο πόλεμος (61 δις) όσο και στο σιωνιστικό Ισραήλ (24 δις) δείχνοντας έτσι την απύθμενη υποκρισία των «ανθρωπιστικών» δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν!


ΝΑΤΟ – ΕΕ – Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνένοχοι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Οι Δυτικοί δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και στηρίζουν ανοιχτά και έμπρακτα τη σφαγή στη Γάζα από τους σιωνιστές δολοφόνους του Ισραήλ. Το Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονία, δεν δέχεται καμία κατάπαυση πυρός μέχρι να τελειώσει πλήρως με τον αφανισμό των Παλαιστινίων, το οποίο δεν το κρύβει η Κυβέρνηση του Νετανιάχου. Αυτή την κυβέρνηση, που ο στρατός της προκαλεί τη μεγαλύτερη θηριωδία εδώ και πολλές δεκαετίες, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό το κράτος σφαγέας του Ισραήλ μας σέρνει σε γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με τον Λίβανο είναι προ των πυλών, σπρώχνοντας και προς μια ανοιχτή σύγκρουση με το Ιράν. Η Κύπρος, «λαγός» των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών στη Μ. Ανατολή απειλείται με βομβαρδισμό λόγω της στρατιωτικής στήριξής της στο Ισραήλ, φανερώνοντας ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι μακριά μας.


Η Νατοϊκή συμμαχία στοχεύει και στον μεγάλος εχθρό, την Κίνα. Εκεί θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τα επόμενα χρόνια οι ΗΠΑ. Μια ήττα των συμμάχων της Κίνας, όπως η Ρωσία και το Ιράν, είναι καίριας σημασίας για τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό ενισχύουν όλα τα μέτωπα με δεκάδες δισ. εξοπλιστικών δαπανών. Τα αντίπαλα στρατόπεδα συγκροτούνται γοργά, το σκηνικό έχει στηθεί και ένας ιδιότυπος 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι πρωταθλήτρια σε εξοπλιστικές δαπάνες σε ποσοστό του ΑΕΠ (3,5%), σύροντας τον ελληνικό λαό όλο και πιο μέσα στα επικίνδυνα παιχνίδια του ΝΑΤΟ. Έστειλε την φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, βγαίνοντας μπροστάρης στα συμφέροντα των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για το «μάντρωμα» των Χούθι της Υεμένης. Δεν θα διστάσει σε οποιαδήποτε στιγμή να είναι παρόν σε όποια πολεμική σύγκρουση της ζητηθεί. Ξεπουλάει τα πάντα (υγεία, παιδεία…) ενώ η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μαστίζονται από τη φτώχεια και την ακρίβεια και δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα.


Με το διεθνές κίνημα να σταματήσουμε τον πόλεμο

Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου είναι να οικοδομήσουμε μαζικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού είναι ένα παράδειγμα, που δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγωνιστές σε όλες τις χώρες για να σταματήσει η γενοκτονία και να μπει ένα τέλος στους πολέμους. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνουν και αυτό, την αντίδραση των λαών στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που είναι «σκυλιά του πολέμου». Ωστόσο, οι πόλεμοι που ξετυλίγονται δεν μπορούν να σταματήσουν από το «μαύρο κύμα» ακροδεξιών και αντιδραστικών που ξεπετάγονται σε όλες της χώρες της Ευρώπης και ετοιμάζονται να συνταχθούν με το ΝΑΤΟ (όπως έχει ήδη κάνει η Μελόνι), χτυπώντας θανάσιμα τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Μόνο με τη συμμαχία, την αλληλεγγύη, την κοινή αγωνιστική δράση όλων των λαών μπορούμε να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στο ΝΑΤΟ και τον γενικευμένο πόλεμο που μας σέρνουν.


  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΩΡΑ

  • ΕΞΩ η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή στους πολέμους.

https://www.okde.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom