Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Τέμπη: Συνέντευξη Τύπου των συγγενών των θυμάτων (δείτε live βίντεο)


Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023».

Στη συνέντευξη Τύπου μιλούν η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ., Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ, Νίκος Παπασπύρου.

«Ένα τραγικό γεγονός ανάγκασε εμάς τους πολίτες να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ένα δίκαιο αίτημα που υποστηρίζεται από 1 εκατομμύριο Ελλήνων και ζητεί την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού. 

Υποστήριξε ότι η αδιαφορία των πολιτικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η προστασία του πολίτη δεν ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα. Ο πολίτης αντιμετωπίζεται τιμωρητικά από το κράτος είπε ακόμα, και εφαρμόζει την πολιτική αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Όταν οι πολιτικοί συγκεντρώνουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους πως μπορούμε να μιλάμε για ακαταδίωκτο; διερωτήθηκε και ζήτησε έλεγχο. 

Η κα Καρυστιανού άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι απουσιάζει από την εκδήλωση όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά θέματα. «Έχω δικαίωμα ως μάνα και ως πολίτης να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου», είπε επίσης. 

Δείτε ζωντανά 

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom