Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Αμοργός: Εξαφανίστηκε Αμερικανός συνταξιούχος αστυνομικός - Είχε πάει για πεζοπορία σε δύσβατο σημείο


Νέος συναγερμός σήμανε από χθες στις Αρχές έπειτα από την εξαφάνιση ενός Αμερικανού τουρίστα στο νησί της Αμοργού.Τις Αρχές ειδοποίησε φίλος του, που έκαναν μαζί διακοπές.

Το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει ο 59χρονος, ήταν λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε την πεζοπορία, στην αδερφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, κάτοικος Λος Άντζελες, πήγε το πρωί της Τρίτης (11/6) να κάνει πεζοπορία σε ένα δύσβατο σημείο του νησιού και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Φίλος του, ανησύχησε και ειδοποίησε τις Αρχές.

Ο φίλος του συνταξιούχου αστυνομικού, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι βρισκόταν στο νησί μαζί για διακοπές, ωστόσο ο 59χρονος ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί, πεζοπορία μόνος του από την Αιγιάλη ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής σύμφωνα με πληροφοριακή πινακίδα 4 ώρες και 5 λεπτά. Στις 15.20 ανησύχησε καθώς διαπίστωσε πως δεν έχει φτάσει στα Κατάπολα και άρχισε να του τηλεφωνεί, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Μάλιστα ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε μαζί του δυο τηλεφωνικές συσκευές με αριθμούς Γαλλίας και ΗΠΑ, ενώ τελευταία επικοινωνία είχε με την αδερφή του -στις 7.20 το πρωί 15 λεπτά αφότου ξεκίνησε την πεζοπορία- στην οποία έστειλε φωτογραφία την πινακίδα του μονοπατιού.

Αστυνομικοί του νησιού ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του, με τη συνδρομή πυροσβεστών και κλιμάκιο εθελοντών διασωστών, χωρίς να έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τα ίχνη του.

Στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει από χθες οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος θα συνδράμουν σήμερα συνάδελφοί τους από το ΑΤ Νάξου με επικεφαλής αξιωματικό.

Παράλληλα εστάλη αίτημα προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό των σημάτων των κινητών τηλεφώνων που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος.

https://parianostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom