Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ηράκλειο: Συνελήφθη η μητέρα δίχρονου παιδιού που ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις από τη θάλασσα


Αγωνία στο Ηράκλειο για τη ζωή ενός παιδιού δύο ετών που παραμένει διασωληνωμένο σε ΜΕΘ. Η μητέρα του, συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας. Ο μικρός μπήκε στη θάλασσα και έχασε τις αισθήσεις του.

Ώρες αγωνίας για μια οικογένεια στο Ηράκλειο που είδε το μόλις δύο ετών αγοράκι της να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλλασα, στην περιοχή της Αμμουδάρας, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου του 2024. 

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως, δείχνουν όλα όσα έγιναν εκείνα τα δραματικά λεπτά, με το παιδί να μπαίνει για μπάνιο χωρίς η μητέρα του να προλάβει να το συγκρατήσει. 

Η ίδια συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας, με τους γιατρούς στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο μικρός, να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Το παιδί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται να ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και ενώ βρισκόταν με τα υπόλοιπα αδέρφια του στο αυτοκίνητο της οικογένειας, έφτασε μέχρι τη θάλασσα. Στη συνέχεια όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Η μητέρα αναζήτησε το παιδί και το είδε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα. Για καλή του τύχη, στην περιοχή βρισκόταν γιατρός, ο οποίος, αφού ανέσυρε το παιδί στην ακτή, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο μικρός να ανακτήσει σφυγμό.

Ωστόσο, το 2χρονο αγοράκι, που είχε πιει πολύ νερό, έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το παρέλαβε και πάλι οι διασώστες το επανέφεραν.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας παίδων. 

Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου συνελήφθη, μετά από εντολή εισαγγελέα, η μητέρα του παιδιού. Προανάκριση για τις συνθήκες που βρέθηκε το δίχρονο παιδί στη θάλασσα διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ΠΑΓΝΗ όπου ο μικρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι θεράποντες γιατροί, χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom