Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ιταλία: Θρήνος για τους τρεις φίλους που αγκαλιάστηκαν πριν χαθούν από χείμαρρο - Βίντεο με τη συγκλονιστική στιγμή


Οι τρεις νέοι, 21, 23 και 25 ετών, έκαναν βόλτα στην κοίτη του ποταμού Νατιζόνε – Τα πτώματα των δύο γυναικών βρέθηκαν σε ξεχωριστές τοποθεσίες, ενώ οι έρευνες για τον άντρα συνεχίζονται – Παρά τις προσπάθειες, οι διασώστες δεν κατάφεραν να τους βοηθήσουν.

Ηλικίας 21, 23 και 25 ετών ήταν οι τρεις φίλοι, που αγκαλιάστηκαν, λίγο πριν τους παρασύρουν τα νερά του ποταμού Νατιζόνε στις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην Ιταλία.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, το απόγευμα της Παρασκευής (31.5.2024), η 21χρονη Πατρίτσια Κόρνος, που γεννήθηκε στη Ρώμη και κατοικεί στο Ούντινε, στη βορειοανατολική Ιταλία τελείωσε τις εξετάσεις που είχε δώσει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Τότε, αποδέχθηκε την πρόταση της 23χρονης φίλης της Μπιάνκα Ντόρος από τη Ρουμανία, η οποία βρισκόταν στην Ιταλία για να δει την οικογένειά της, να πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Μαζί τους ήταν και ο 25χρονος Κρίστιαν Κάσιαν Μολνάρ, ρουμανικής καταγωγής,που φέρεται να ήταν φίλος της Μπιάνκα.

Οι τρεις τους πήγαν στις όχθες του ποταμού. Όταν το νερό φούσκωσε, συνειδητοποίησαν ότι παγιδεύτηκαν και άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν με ελικόπτερο και έριξαν σχοινί, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση διάσωσης.

Λίγο πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά, σπαρακτικό βίντεο δείχνει τους τρεις φίλους να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον.

Τα πτώματα των δύο γυναικών βρέθηκαν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες, περίπου 1 χιλιόμετρο πιο κάτω στον ποταμό την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και τον άντρα.

Δύσκολο ποτάμι το Νατιζόνε

Κάτοικοι της περιοχής εξηγούν ότι ο ποταμός Νατιζόνε έχει πολλές ιδιοτροπίες. Όταν οι νέοι κατάλαβαν τον κίνδυνο, κάλεσαν τις αρχές. Οι κάτοικοι άλλωστε δεν θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Η στάθμη όμως του νερού ανέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά, πριν οι πυροσβέστες προλάβουν να τους διασώσουν.

Οι τρεις νέοι, εκτιμούν οι κάτοικοι, πρέπει να αγνοούσαν τον κίνδυνο. Όταν ξεκίνησαν τη βόλτα τους για την κοίτη του ποταμού, δεν υπήρχαν σημάδια για το τι θα συμβεί, η πρόσβαση ήταν καθαρή και το νερό, χαμηλό και ήρεμο, αναφέρουν κάτοικοι.

Η τοπική εφημερίδα Messaggero Veneto έγραψε ότι η θερμοκρασία του νερού ήταν «πολύ χαμηλή» όταν τα τρία άτομα παρασύρθηκαν. Πλέον οι έρευνες, στις οποίες έχουν εμπλακεί πάνω από 80 άτομα, εστιάζουν στον εντοπισμό του 25χρονου. Παράλληλα βρέθηκε και μία τσάντα. Όπως διαπιστώθηκε, ανήκε στην Πατρίσια. Μέσα βρισκόταν και το κινητό της από το οποίο είχε στείλει μήνυμα στο 112.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom