Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Στουρνάρας: Να μεταναστεύσουν οι μικρομεσαίοι που δεν τους αρέσει η τεκμαρτή φορολόγηση!!! (βίντεο)


Σκληρά νεοφιλελεύθερος εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας στο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τρία χρόνια μπροστά της και παίρνοντας καθαρά πολιτική θέση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε πρώτο πληθυντικό «δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο πρέπει να ΚΑΝΟΥΜΕ πίσω τώρα. Το αντίθετο».

Εκεί που «έδωσε ρέστα» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι στην τεκμαρτή φορολόγηση των μικρομεσαίων λέγοντας: «Βλέπω τώρα ότι έφταιγε η φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Να μεταναστεύσουν! Είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα; Δηλαδή να πληρώνουν μόνο οι άλλοι; Και σιγά τον φόρο που μπήκε. Μπήκε ως τεκμαρτό το εισόδημα του ανειδίκευτου εργάτη» (Στο 2.00 του βίντεο)

Ακόμη υποστήριξε ότι το 80% της ακρίβειας είναι εισαγόμενη και ταυτόχρονα ότι φταίνε οι πολυεθνικές, ενώ όλα δείχνουν ότι υπάρχει πληθωρισμός της απληστίας και υπερκέρδη ελληνικών εταιρειών αλλά και ακρίβεια σε καθαρά ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα και το λάδι.

Η ομιλία του ήταν τόσο πολιτική -με δεξιό πρόσημο- που ακόμη και ο ΣΚΑΪ το παρατήρησε κάνοντας λόγο για «μια παρέμβασή του με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά».

https://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom