Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Δύο Εντυπωσιακές Συναυλίες πραγματοποίησε στο Στρασβούργο ο Νίκος Ευθυμιάδης (φωτο)

Αποθέωση της Ελλάδας, της Καρδίτσας και του Νίκου Ευθυμιάδη στην καρδιά της Ευρώπης

Δύο σημαντικές συναυλίες μουσικής με μεγάλη επιτυχία και πολυπληθή ακροατήρια με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των Γαλλικών ΜΜΕ πραγματοποίησε στην καρδιά της Ευρώπης, στο Στρασβούργο από 1 έως 5 Ιουνίου 2024, ο Νίκος Ευθυμιάδης διευθύνοντας την Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας - Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης προσκεκλημένος σημαντικών Γαλλικών φορέων.

Ολοκληρώθηκε με την αποθέωση κυριολεκτικά σε μια σπουδαία περιοδεία, με 2 συναυλίες, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, το βράδυ στην κεντρική αίθουσα Συναυλιών του Munsterhof του Στρασβούργου με την ερμηνεία σημαντικών έργων, που διηύθυνε ο Καρδιτσιώτης Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης, συνεχίζοντας αδιάλειπτα να δίνει το πνευματικό στίγμα της Πατρίδας μας στην καρδιά της Ευρώπης, σε μια πορεία με πάνω από 1500 συναυλίες σε όλον τον κόσμο.

Με ένα πολυσχιδές υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που άρχισε με το “Va pensiero” του G. Verdi από την όπερα Ναbucco και ολοκληρώθηκε με την Ναπολιτάνικη καντσονέτα “Ο sole mio” , σε μια κατάμεστη αίθουσα (Sold out) συνέχισε ενσυνείδητα τον Πολυετή Αγώνα της Μουσικής και Πολιτιστικής εκπροσώπησης της Ελλάδος με αξιοπρέπεια ,Ήθος και Ύφος στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Γίγνεσθαι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και ο Νίκος Ευθυμιάδης εμφανίσθηκαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Στρασβούργο σε δύο πολύ σημαντικές συναυλίες (εμφανίστηκαν πρόσφατα στην Ιταλία σε τέσσερις συναυλίες στην Καμπανία στο Stabat Mater του Caffaro και το κοντσέρτο του Johan Neruda).

Ακούστηκαν έργα εκκλησιαστικής και έντεχνης ελληνικής μουσικής, μονοφωνικής και πολυφωνικής, από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, αναγεννησιακή , κλασσική και νέγρικα ενώ συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με θερμά χειροκροτήματα και μεγάλη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Ηταν μια σημαντική παρουσία της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και του Νίκου Ευθυμιάδη, πρεσβεύοντας την σπουδαία χορωδιακή - μουσική παράδοση της περιοχής μας, που την έχει καθιερώσει ως ένα πανελλήνιο και διεθνές κέντρο της Χορωδιακής Πρακτικής.

Και φυσικά με ένα πλήρες a capella πρόγραμμα αλλά και με συνοδεία πιάνου( συνόδευσαν καταπληκτικά οι πιανίστες Γιώργος Τσουκανής και Gent Rushi) ερμηνευμένο από την Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας - Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από σπουδαίους χορωδούς μουσικούς με επαγγελματική κατάρτιση στην πλειοψηφία τους.

Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 5 το απόγευμα, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Στρασβούργου. Η δεύτερη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 7 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα Συναυλιών του Münsterhof, στο κέντρο του Στρασβούργου, με την Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας -Κωνσταντίνος να μεταδίδει ότι στην Τέχνη και στην Μουσική , η Καρδίτσα, η Θεσσαλία, η Ελλάδα Στέκεται Ψηλά.

Ήταν μία σημαντική παρουσία υψηλού επιπέδου της Ελλάδος, της Καρδίτσας και του Νίκου Ευθυμιάδη με πολυσήμαντα μηνύματα σε μία χώρα με μεγάλη μουσική παράδοση, όπως είναι η Γαλλία , στην καρδιά της Ευρώπης στο Στρασβούργο, με ένα σπάνιο και απαιτητικό ρεπερτόριο,που εντυπωσίασε και κατενθουσίασε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom