Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Ν. Δ. Λευτέρης Καλογιάννης, έμεινε στην ιστορία για την αρπαγή της κάλπης


Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Καλογιάννης, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την αρπαγή της κάλπης.

Ο Λ. Καλογιάννης είχε γεννηθεί στους Χουλιαράδες των Ιωαννίνων το 1930 και φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του ΕΜΠ.

Διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής, με το όνομά του να έχει συνδεθεί με την «αρπαγή» της κάλπης κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 23 Μαρτίου 1985.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έλαβε 181 ψήφους, πλην όμως γεννήθηκε ζήτημα για τα ψηφοδέλτια διαφορετικού χρώματος που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές (σσ: αυτό όπου αναγραφόταν το όνομα του Χρ. Σαρτζετάκη ήταν μπλέ), κάτι που η τότε αξιωματική αντιπολίτευση Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε ως απόπειρα ακύρωσης του μυστικού χαρακτήρα της ψηφοφορίας, επειδή, όπως υποστήριξε, το χρώμα του κάθε ψηφοδελτίου διακρινόταν από τον ημιδιαφανή φάκελο.

Εν μέσω των έντονων αντιδράσεων ο Λ. Καλογιάννη άρπαξε την κάλπη και βάζοντάς την στον ώμο, την μετέφερε στα γραφεία του κόμματός του. Η κάλπη επιστράφηκε.

Η κηδεία του Λευτέρη Καλογιάννη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ιωαννίνων.

https://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom