Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ισθμός: Σε ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην Αθηνών Κορίνθου μετά τις εκρήξεις του βυτιοφόρου (βίντεο)

«Μπλόκο» στα φορτηγά - Γκρεμίζουν γέφυρα

Χάος επικράτησε για ώρες στην Αθηνών – Κορίνθου μετά τις απανωτές εκρήξεις και την κόλαση φωτιάς που δημιουργήθηκε από την ανατροπή βυτιοφόρου σε γέφυρα στον Ισθμό. Οι οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες, ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω προς Πάτρα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του Ισθμού, αποκαταστάθηκε εν μέρει τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ωστόσο, με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έγινε γνωστό πως η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω αντιδρόμησης στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της γέφυρας.

Σημειώνεται πως απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το 23,5 χλμ (Ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 km (κόμβο Μορέα) για σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως τις 23:00 και για αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

Για το ατύχημα συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. 

Μήνυμα 112 και εκρήξεις 

Σημειώνεται πως εκδόθηκε μήνυμα από το 112 όπου ενημέρωνε τους οδηγούς ότι έκλεισε η Ολυμπία οδός από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, προειδοποιώντας για μεγάλες καθυστερήσεις.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν περίπου στις 11 το βράδυ την κατάσβεση της φωτιάς και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό, καθώς το βυτιοφόρο μετέφερε καύσιμα. Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου βρέθηκαν στην περιοχή και ξεκίνησαν άμεσα την εκτίμηση της κατάστασης στην αερογέφυρα.

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

Στο δε ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η αερογέφυρα έχει υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και για αυτό παρέμεινε κλειστό και αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γκρεμιστεί το συγκεκριμένο τμήμα της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από την κάθοδο προς Ισθμό.

Στο σημείο βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας και για αυτό το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Το ρεύμα ανόδου για την επιστροφή των ψηφοφόρων των Ευρωεκλογών και των εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτροπή των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο κάτω από την αερογέφυρα του Ισθμού γίνεται: με έξοδο των οχημάτων από τη νέα Εθνική Οδό στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου και είσοδο τους ξανά στη νέα Εθνική οδό στον κόμβο Επιδαύρου.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom