Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ύδρα: Ασυνείδητοι προκάλεσαν πυρκαγιά στην παραλία Άγιος Νικόλαος, πετώντας πυροτεχνήματα από σκάφος (φωτο)


Προσπάθησαν να την σβήσουν και, όταν δεν τα κατάφεραν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και έφυγαν - Καίει δασική έκταση σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

Φωτιά προκάλεσαν, γύρω στις 22:45 τη νύχτα της Παρασκευής (21/6) στην Ύδρα, στην παραλία Άγιος Νικόλαος, ασυνείδητοι επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που έπλεε στην περιοχή, πετώντας πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η πυρκαγιά καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο, ενώ δεν υπάρχει κοντά και κάποιος οικισμός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου η φωτιά στην περιοχή Μπίστι που εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο έχει καλύτερη εικόνα παρά τις διάσπαρτες εστίες και στο σημείο επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές, ενώ ρίψεις νερού έκανε ένα ελικόπτερο.
fotia-idra__1_
arthrou-fotia-idra
fotia-idra__2_

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom