Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»: Ψεύτης για ακόμα μια φορά με μαθηματική ακρίβεια ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Φωτο από το ΤΕΠ το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιούνη, μια μέρα μετά τη γενική εφημερία

Σε κοινή τους δήλωση η Γεωργία Φιλίππα και η Ελένη Μπάγια, παθολόγοι στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, εκλεγμένες με την ΕΣΑΚ, για την προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να λοιδορήσει τον αγώνα των υγειονομικών και να παρουσιάσει μια στρεβλή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, σημειώνουν:

«Ψεύτης για ακόμα μια φορά με μαθηματική ακρίβεια ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Κι όμως η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι από την τελευταία γενική εφημερία του νοσοκομείου στις 4/6/2024. Είναι από την κατάσταση του ΤΕΠ, το μεσημέρι της επόμενης.

Τι συμβαίνει σε απλά νούμερα;

1. 6 ώρες μετά το κλείσιμο της εφημερίας, 27 περιστατικά περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι.

2. Σε κάποιους από αυτούς τους ασθενείς, το αίτημα για εισαγωγή από τον θεράποντα ιατρό έχει πραγματοποιηθεί από τις 20.00 της προηγούμενης , δηλαδή 18 ώρες πριν.

3. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στα επείγοντα από το άνοιγμα της εφημερίας, δηλαδή 24 ώρες.

4. Στη συγκεκριμένη εφημερία, το νοσοκομείο ξεκίνησε με περίπου 40 κενά κρεβάτια, ενώ οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 150.

5. Στην παθολογική κλινική που μετρά δύναμη κρεβατιών 27, οι εισαγωγές άγγιξαν τις 60, εκτοξεύοντας τον αριθμό των νοσηλευόμενων στους 80, πράγμα που σημαίνει πάνω από 200% πληρότητα.

Για ποια κανονικότητα και ομαλή κατάσταση μιλά ο υπουργός, όταν στα επείγοντα τη μέρα της γενικής εφημερίας, αλλά και την επόμενη στήνεται ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο από την πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που καταρρακώνει την αξιοπρέπεια των ασθενών μας αλλά και εμάς των ίδιων ως εργαζόμενων.

Σε ποιες μειοψηφίες εργαζομένων που αντιδρούν αναφέρεται, όταν το σύνολο των συναδέλφων καθημερινά βιώνει την υπερεργασία και την υπερεφημέρευση σε ένα νοσοκομείο που απαριθμεί συνολικά 5.000 οφειλόμενα ρεπό σε νοσηλευτικό προσωπικό και άδειες από τριετίας, ενώ οι εννιαήμερες εναλλασσόμενες βάρδιες χωρίς παύση καλά κρατούν.

Ας ξανακάνει τα μαθηματικά και ας τοποθετηθεί με σοβαρότητα απέναντι στην αγωνία των υγειονομικών έτσι όπως έχει εκφραστεί μέσα από την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, δεκάδες ενώσεις νοσοκομειακών ιατρών και πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων.

Κι επειδή μαθηματικά ξέρει, ας σταματήσει να ψεύδεται με τόσο απροκάλυπτο τρόπο. Θα τον ενημερώσουμε πως τη στιγμή που ο ίδιος προχωρούσε σε δηλώσεις για μηδαμινή συμμετοχή ιατρών στην απεργία ενάντια στο αίσχος με τα παιδιατρικά χειρουργεία και την υποστελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος του Αγλαΐα Κυριακού, στο νοσοκομείο μας όπως και σε άλλα νοσοκομεία, η συμμετοχή των αναισθησιολόγων στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν σχεδόν καθολική».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom