Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

«Φως στο Τούνελ»: Αντίστροφη μέτρηση στο θρίλερ του φοιτητή Νίκου Ντουρτουρέκα στα Σπάτα (βίντεο)


Τo Τούνελ επέστρεψε στα Σπάτα με νέα στοιχεία στο θρίλερ του 19χρονου φοιτητή βιοϊατρικών επιστήμων που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό του, δεμένος σφιχτά πισθάγκωνα. 

Είχε προηγηθεί την νύχτα με την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου, τελετή μαύρης μαγείας. Ήταν Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2022 όταν η μητέρα του τον βρήκε κρεμασμένο.

Η βαθιά έρευνα της εκπομπής για τον μυστηριώδη θάνατο του Νικόλα Ντουρτουρέκα, οδήγησε τον πατέρα του σε μια μήνυση- «φωτιά» κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του γιου του, που χαρακτηρίζει ανθρωποκτονία και ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης. 

Σε αυτή, αναλύει παραλείψεις, κενά και αντιφάσεις μαρτύρων στην προανακριτική διαδικασία, που οδήγησαν στον χαρακτηρισμό της υπόθεσης ως αυτοχειρία και τοποθετεί στο κάδρο των ερευνών νέα πρόσωπα που ζητά να κληθούν από τις Αρχές.

Ανάμεσά τους ο τότε σύντροφος της μητέρας του Νικόλα που φιλοξενούνταν εκείνο το διάστημα στο σπίτι της οικογένειας στα Σπάτα, κάτι που από την αρχή δεν είχε γίνει γνωστό. Πιστεύει πως μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση αφού ενδεχομένως να είδε ή να άκουσε κάτι.

Παράλληλα ζητά την διενέργεια αυτοψίας και αναπαράστασης στο σπίτι, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του φοιτητή και συμπληρωματικές καταθέσεις βασικών προσώπων.

Η γνωμοδότηση του ιατροδικαστή - τεχνικού συμβούλου

Σημαντική θεωρείται η έκθεση του ειδικού ιατροδικαστή - πραγματογνώμονα Χαράλαμπου Κούτση, τεχνικού συμβούλου του πατέρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Ένα από αυτά είναι η ανεύρεση κατάγματος στο υοειδές οστούν που είναι σύμφωνα με την βιβλιογραφία εξαιρετικά σπάνιο σε απαγχονισμούς και μπορεί να οφείλεται σε ενδεχόμενο στραγγαλισμό πριν τον απαγχονισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο ιατροδικαστής στο γεγονός ότι ο άτυχος Νικόλας βρέθηκε απαγχονισμένος, δεμένος στους καρπούς των χεριών πισθάγκωνα και ιδιαίτερα σφιχτά. Αυτό ως γεγονός, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τον απαγχονισμό με αυτοχειρία καθώς το άτομο έχοντας δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη, δεν είναι ικανό να περάσει τον βρόχο στον λαιμό του.

«Η υπόθεση του να έχει περάσει τον βρόχο αρχικά στον λαιμό του και στην συνέχεια να δέσει το ίδιο άτομο τα χέρια του πίσω από την πλάτη κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη καθώς όπως καταγράφεται η περίδεση στα χέρια του ήταν δεμένη ιδιαίτερα σφιχτά. Η υπόθεση συμμετοχής άλλου ατόμου στον απαγχονισμό είναι πιθανή. 

Ταυτοχρόνως συμμετοχή άλλου ατόμου καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την εγκληματική ενέργεια. Έχοντας τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα η τοποθέτηση του βρόχου στον λαιμό του θύματος είναι εύκολη από άλλο άτομο καθώς δεν είναι δυνατόν να φέρει αντίσταση», τόνισε.

Ο ιατροδικαστής ζητά κι αυτός αναπαράσταση του σκηνικού θανάτου για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Με την εξέλιξη αυτή, το «Τούνελ» επικοινώνησε με πρόσωπα-«κλειδιά» της υπόθεσης που δεν είχαν μιλήσει μέχρι σήμερα.

«Τον άκουσα αγχωμένο και φοβισμένο»

Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα, υποστηρίζει ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 19χρονος, είχε μιλήσει μαζί του.

«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου μίλησε στο τηλέφωνο, φοβισμένο να τον πω, ταραγμένο να τον πω; Δεν ήταν όπως τον είχα συνηθίσει. Τον είδα προβληματισμένο. Μου είπε η αδερφή μου και γιαγιά του ότι ξενύχτησε το προηγούμενο βράδυ. Εκείνο το πρωινό η μητέρα του δούλευε όταν έγιναν όλα.»

Η θεία της μητέρας του 19χρονου μιλά για τη στιγμή που έμαθε πως το παιδί είναι νεκρό και ποια πρόσωπα είδε στο σπίτι όταν έφτασε. Ανάμεσα τους ήταν και ο φίλος της μητέρας του που φιλοξενούσε.

«Ήξερε από μαγεία…»

Η αδερφή της γιαγιάς του 19χρονου φοιτητή βιοιατρικών επιστημών, λέει στο «Τούνελ»:

«Μου είχε πει η μητέρα του, ότι ασχολούταν με την μαγεία. Την προηγούμενη μέρα ξενύχτησε και δεν ξέρω μην είχε φέρει κάποιον μαζί του και έκαναν ό,τι έκαναν. Πως αλλιώς να δέσει τα χέρια του και μετά να κρεμαστεί; Φοβάμαι μην είχε μπλέξει πουθενά», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει πως η γιαγιά του και αδερφή της, του είχε γράψει σπίτι και αυτοκίνητο και ότι η ανιψιά της τον λάτρευε και ήταν απίστευτα δεμένοι.

«Εμένα ρώτησε το πρωί τι θα κάνει με τον αδελφό του…»

Ερωτηματικά προκάλεσαν οι δηλώσεις τόσο της μητέρας όσο και της γιαγιάς του Νικόλα για εκείνο το μοιραίο πρωινό. Το παιδί σύμφωνα με την μητέρα, επικοινώνησε μαζί της γύρω στις 9 για να την ρωτήσει αν θα πήγαινε το μικρότερο αδερφό του στην κατασκήνωση και εκείνη του απάντησε αρνητικά. Η γιαγιά δήλωσε στην εκπομπή πως λίγο αργότερα κατά τις δέκα και μισή κατέβηκε στο ισόγειο της μεζονέτας που έμενε και της έκανε την ίδια ερώτηση.

«Του είπα ότι με ενημέρωσε η μαμά του να μην τον πάει αφού τον κρατούσα εγώ.», αναφέρει η γιαγιά του.

Συγκλονισμένη από το τραγικό τέλος του εγγονού της ακόμα και τώρα δεν μπορεί να εξηγήσει πως συνέβη αυτό.

«Είχε όνειρα και του άρεσε η ζωή. Να πάει στη σχολή του, στη δουλειά του. Ήταν ένα παιδί καλό. Ρώταγε όμως και κάτι περίεργα για τους αστερισμούς, για τις μαγείες, τις μαντείες. Αλλά τότε δεν με προβλημάτισε… Τώρα που έχει περάσει καιρός και το βλέπω πιο ψύχραιμα πιστεύω ότι ήταν σε κάποιο κύκλωμα…», κατέληξε η ηλικιωμένη.

«Ζητάμε να καταθέσει το πρόσωπο που φιλοξενούσαν τότε στο σπίτι…»

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα, μιλά στο «Τούνελ» για την μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών, που υπέβαλε με τον δικηγόρο του Αντρέα Ηροδότου.

«Ζητάω να κληθούν και να καταθέσουν η μητέρα, η γιαγιά και η θεία, που όπως ισχυρίστηκαν στην εκπομπή σας, είδαν και μίλησαν με το Νικόλα εκείνο το πρωί. Επίσης θεωρώ πολύ χρήσιμη την κατάθεση αυτού του ανθρώπου, του συντρόφου της μητέρας, που εκείνο τον καιρό φιλοξενούσε στο σπίτι της. Κάτι μπορεί να είδε ή να άκουσε. Ήταν το προηγούμενο βράδυ εκεί, γιατί πέρασα να πάρω τον μικρό μου γιο και το αυτοκίνητο του ήταν έξω από το σπίτι».

Μιλά και για το ημερολόγιο του γιου του με τις περίεργες σημειώσεις που είχε.

«Δεν κατάλαβα αν είναι άντρας ή γυναίκα, αλλά έλεγε ότι αν μάθουν για τη σχέση του με αυτό το άτομο, θα γίνει χαμός. Τώρα το χαμός δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει, αλλά σίγουρα ήταν κάτι το οποίο θα συγκλόνιζε το οικογενειακό περιβάλλον ή το κοινωνικό. Σίγουρα, έγραφε πάντως ότι αν μάθουν ποιος είναι, θα γίνει χαμός».

Η σκηνή που η μάνα αντίκρυσε, το παιδί της κρεμασμένο από το πόμολο της ντουλάπας του δωματίου του, ζωντάνεψε ξανά στο «Τούνελ» και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

Η μητέρα του Νικόλα θυμήθηκε κι άλλες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στην έρευνα για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να βρεθεί επιτέλους μια άκρη. Μπορεί με τον πατέρα του παιδιού της να είναι χωρισμένοι και να υπάρχουν διαφορές, αλλά τους ενώνει ο κοινός αγώνας για να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθεί αυτός που ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού τους.

Βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής μαζί με τον δικηγόρο της Άρη Παναγιωτόπουλο. Στο Τούνελ ήταν και ο Ανδρέας Ηροδότου, δικηγόρος του πατέρα του φοιτητή που επισήμανε τα κενά της έρευνας.

Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom