Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ: Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος (φωτο & βίντεο)

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί το νέο έκτρωμα

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των Σωματείων με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

«Νέος σταθμός την Πέμπτη στις 12 μ. ξανά εδώ, στο Σύνταγμα για να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί το νέο έκτρωμα» τόνισε ο Π. Πολίτης.

Να σημειώσουμε ότι η συνάντηση έγινε κάτω από την παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι απαίτησαν από τον Κ. Χατζηδάκη, που παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, να δεχτεί την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σε δήλωσή του ο Π. Πολίτης επεσήμανε ότι «ο αγώνας μας που έκλεισε 4 χρόνια και μπήκε στον 8ο μήνα, είναι μεγαλειώδης, γιατί δεν είναι δικός μας μόνο. Είναι όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας και σήμερα το ξαναποδεικνύει. Τους έχει αναγκάσει να μας βλέπουν στα μάτια και να μας λένε “δεν αισθανόμαστε όμορφα”. Αλλά εμείς δεν θέλουμε αισθήματα, θέλουμε πράξεις.

Τους ζητήσαμε να αποσύρουν την τροπολογία. Προφανώς και είπαν ότι αυτή “η τροπολογία δεν είναι για να σας απολύσει,. Μη φοβάστε”. Προφανώς έχουμε πάνω στο κεφάλι μας, και δεν μας κοροϊδεύει κανένας, μια σε αναμονή απόφαση που δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση πήραμε τη δέσμευση και κρατάμε μικρό καλάθι ότι το επόμενο διάστημα κλιμάκιο των υπουργείων θα έρθει να καταγράψει στους χώρους μας αν αυτά που λέμε είναι πραγματικότητα ή φαντασίωση. Τεκμηριώνουμε ότι είναι πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς δηλώσαμε και το δηλώνουμε εδώ μπροστά σε όλους σας: Σας ευχαριστούμε. Την τιμή που μας κάνετε και μας συμπαραστέκεστε δεν πρόκειται να την πουλήσουμε».

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση έξω από υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα. Μαζί τους βρέθηκαν Σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς που ανταποκρίθηκαν στο άμεσο-έκτακτο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για στήριξη στην κινητοποίηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ.  

Στο πλευρό τους βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Θέμη ΓκιώνηΓιώργο ΜαρίνοΚώστα Παρασκευά και Γιάννη Πρωτούλη, καθώς επίσης και τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος, Χρήστος ΚατσώτηςΔιαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Όλοι την Πέμπτη στις 12 μ. στο Σύνταγμα

Τα Σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καλούν σε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ημέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στην Βουλή την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ.

«Πάρτε πίσω τη νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή» τονίζουν τα σωματεία και καλούν στην κινητοποίηση την Πέμπτη σημειώνοντας:

«Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.

  • Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας μας σε αυτή.

  • Να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη. Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανα)βγούμε νικητές. Ζήτω η Εργατική Αλληλεγγύη. Καλή αντάμωση».

Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 

Τετράωρη στάση εργασίας σε Αθήνα και Πειραιά θα γίνει την Πέμπτη από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων της Αττικής στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι, ενάντια στην κατάπτυστη κυβερνητική τροπολογία που ολοκληρώνει το έγκλημα. 

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης παναθηναϊκής στάσης εργασίας. «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, που πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και οδηγεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ, καλώντας στο συλλαλητήριο. 

Επίσης, σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) «αποφάσισε 4ωρη Παμπειραϊκή στάση εργασίας, με το ίδιο αίτημα.

Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Πανευβοϊκή στάση εργασίας για την Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας κήρυξε το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα κήρυξε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥΑπαιτεί από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης».

Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών & Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Πέτυχαν την παραμονή τους στην εργασία μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα

Να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους. 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, ισχύει η προσωρινή διαταγή με την οποία παραμένουν στην εργασία τους.  

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης από σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους από χώρους δουλειάς και κλάδους καθώς και αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.  Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom