Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Με τους ευρωπαίους είμαστε πρώτα από όλα ανταγωνιστές!


Η μεγαλύτερη κατάκτηση που θα μπορούσε να κάνει ο ελληνισμός στα επόμενα χρόνια είναι να αντιληφθεί ότι με τους ευρωπαίους δεν είμαστε κοινή οικογένεια, ούτε σύμμαχοι ούτε εταίροι!

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Με τους  ευρωπαίους είμαστε πρώτα από όλα ανταγωνιστές!

Αυτό φάνηκε ήδη από τα πρώτα χρόνια της εισόδου στην ΕΟΚ όταν οι επιλογές των ευρωπαϊκών ισχυρών καπιταλισμών βρεθήκαν απέναντι σε αφελείς Έλληνες πολιτικούς και οδήγησαν την ΕΒΖ στο κλείσιμο και στην εξαφάνιση της τεύτλο καλλιέργειας, αλλά και μιας σειράς άλλων δυναμικών καλλιεργειών όπως του καπνού.

Είμαστε ανταγωνιστές στην ΚΑΠ! 

Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες πρωτογενούς παράγωγης αλλά στην ΚΑΠ απουσιάζουν πλήρως οι πολιτικές που σχετίζονται με τη διασφάλιση ενός δίκαιου βιοτικού επιπέδου στον γεωργικό πληθυσμό, μέσω της αύξησης του ατομικού εισοδήματος στη γεωργία. 

Γινόμαστε ανταγωνιστές από την ώρα που οι ευρωπαίοι πολιτικοί, για να ρίξουν τις τιμές παραγωγού, ανοίγουν την ευρωπαϊκή αγορά επιτρέποντας ανεξέλεγκτες, αθρόες εισαγωγές τροφίμων αμφίβολης ποιότητας από τρίτες χώρες. 

Είμαστε εχθροί όταν η ΕΕ αποφασίζει να εισάγει τυνησιακό ελαιόλαδο για να ρίξει τις τιμές του Έλληνα παραγωγού. Εξ αντικείμενου είμαστε ανταγωνιστές όταν το ελληνικό ελαιόλαδο ανταγωνίζεται διεθνώς το Ιταλικό και το Ισπανικό!

Είμαστε ανταγωνιστές όταν η ΕΕ επιτρέπει την εισαγωγή αιγυπτιακής πατάτας, τουρκικού ρυζιού, άγνωστης ποιότητας κινέζικου μελιού, αφρικανικών τροφίμων, χυμών, ψαριών και γάλακτος σε σκόνη για να ρίξει τις τιμές του παραγωγού.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών βιώνουμε την εγκατάλειψη της υπαίθρου και την υπογεννητικότητα και το brain drain!

Είμαστε ανταγωνιστές από την εποχή των μνημονίων όταν οι Ιταλοί με την εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane SpA άρπαξαν τον ΟΣΕ. Το τίμημα ανήλθε τότε στα 45 εκατ. Ευρώ. Ουσιαστικά μέσα στην κρίση πήραν το ΟΣΕ για ένα κομμάτι ψωμί και τον οδήγησαν στην παρακμή, για να φτάσουμε πέρυσι στο προδιαγεγραμμένο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. 

Είμαστε ανταγωνιστές όταν οι Γερμανοί της Fraport μέσα στην κρίση άρπαξαν τα αεροδρόμια και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα οποία είχαμε πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι! Σήμερα μας δίνουν μόλις το 28,5% των λειτουργικών κερδών τους ενώ κρατούν το 72,5% για τους ίδιους.

Ας θυμηθούμε πως νωρίτερα οι Γερμανοί επί κυβερνήσεων του ευρωπαϊστή νεοφιλελεύθερου Κων/νου Μητσοτάκη με την Deutsche Telekom πήραν 52.77% του OTE τον οποίο κρατάνε μέχρι σήμερα.

Ακόμη είμαστε ανταγωνιστές στα θέματα άμυνας και αμυντικών δαπανών όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε ξηρά θάλασσα και αέρα με ευρωπαϊκά όπλα, πλοία, άρματα και αεροπλάνα τα οποία πωλούνται στην Τουρκία άλλοτε από Ισπανούς κι άλλοτε από Γερμανούς και Γάλλους!

Δεν χρειαζόμαστε αυταπάτες!

Αυτοί οι ευρωπαίοι  που οραματίζονται κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και ευρωστρατό δεν θα πολεμήσουν για εμάς! Επιδιώκουν απλά να φτιαχτεί ένα ταμείο από το οποίο θα αγοράζονται όπλα μόνο από τις μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και δουλεύουν πολιτικά για το καρτελ. 

Είμαστε ανταγωνιστές στο ζήτημα της γλώσσας και της ομογενοποίησης! 

Αν θέλουμε να υπάρχουμε ως διακριτική πολιτισμική ταυτότητα σε 50 χρόνια από σήμερα πρέπει να προστατέψουμε την γλώσσα μας (όπως κάνουν οι Γάλλοι) και τον πολιτισμό που μας διαφοροποιεί από τους ευρωπαίους. 

Ένας πολιτισμός και μια γλώσσα που από μόνα του παράγουν και πολλαπλασιάζουν τον εθνικό μας πλούτο και τον τουρισμό!

Είμαστε ανταγωνιστές με τους Ισπανούς επιχειρηματίες του τουρισμού για προφανείς λόγους. 

Είμαστε ανταγωνιστές με τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές που αισχροκερδούν σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών όπως καταγγέλθηκαν επίσημα από τον Μητσοτάκη στην ΕΕ.

Είμαστε ανταγωνιστές στην Οικονομία. Ενώ έχουμε το κοινό πανάκριβο νόμισμα έχουμε την δική μας Εθνική οικονομία, τα δικά μας χρέη, ελλείμματα και επιτόκια δανεισμού, τα δικά μας προβλήματα οποία εντείνονται από τον ανταγωνισμό των υπολοίπων!

Είμαστε ανταγωνιστές γιατί στην κρίση του Ευρώ που ξεκίνησε από τον τραπεζικό τομέα την σηκώσαμε μόνοι μας οι λαοί από 4 χώρες! 

Με τις ευλογίες την γερακιών της ΕΚΤ και των θεσμών απαξιώθηκε η δημοκρατία μας και τοποθετηθήκαν ως πρωθυπουργοί τραπεζίτες! 

Μπορούμε να γράφουμε ώρες με επιχειρήματα και να εξηγούμε ότι με τους Ευρωπαίους είμαστε πρωτίστως ανταγωνιστές! 

Αλλαγή συνειδήσεων

Στην χώρα μας αφελέστατα θεωρούμε την ΕΕ «κοινή οικογένεια», και τους ευρωπαίους «σύμμαχους» και «εταίρους», οπότε προφανώς χρειάζεται να αλλάξουμε τις συνειδήσεις! 

Χωρίς αλλαγή συνειδήσεων δεν θα δούμε ποτέ Έλληνες επιχειρηματίες που άρπαξαν κάτι από κάποια άλλη οικονομία! Ούτε Έλληνες γεράκια στην ΕΚΤ. Ούτε έλληνες πολιτικούς να κυβερνούν την Ευρώπη! Ούτε ένα πανίσχυρο ελληνικό λόμπι στην ΕΕ! Ούτε ελληνοφωνία και διακριτική ελληνική πολιτισμική ταυτότητα στην Ευρώπη.  

Πρέπει  να θυμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου μιλούσε εξ αρχής για διευθυντήριο στην ΕΟΚ και δεν έφευγε ποτέ από τις συνόδους της ΕΟΚ χωρίς να πάρει κάτι. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από εκεί

Ευρωεκλογές

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές συμμετέχουμε μαζικά!

Πρέπει να στείλουμε στην ευρωβουλή ανθρώπους που έχουν βαθιά κατανόηση αυτής της σχέσης που έχει δημιουργηθεί με τα χρόνια!

Πρέπει να στείλουμε δυνατούς διαπραγματευτές και τεχνοκράτες αποφασισμένους να διεκδικήσουν, κι όχι αφελείς ευρωπαϊστές, ρηχούς, κοιμισμένους με μπλε οραματισμούς και σημαιούλες με κίτρινα αστεράκια. Αυτό το είδους πολιτευτή πρέπει να εκλείψει στην χώρα μας!

Είναι εθνική ανάγκη να μην περιφερόμαστε στο ευρωπαϊκό όραμα χωρίς σχέδιο γινόμενοι προσάρτημα ξένων σχεδιασμών!

Είναι εθνική ανάγκη σταδιακά ανάμεσα σε εμάς μας και τους ευρωπαίους να στήσουμε σχέση μόνιμου και διαρκούς ανταγωνισμού, ώστε σε κάθε στροφή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος να διεκδικούμε να πάρουμε τα περισσότερα που μπορούμε! Να μην φεύγουμε ποτέ από τις συνόδους και όργανα της ΕΕ χωρίς να πάρουμε κάτι.

Δεν πρέπει να μας είναι αδιάφορο αν θα επιβιώσει η ΕΕ, άλλα μείζον στόχος είναι να επιβιώσουμε εμείς μέσα σε αυτή την ΕΕ! 

Κι αν κάποτε οι επόμενοι αποφασίσουν να χαθούμε μέσα στην ΕΕ για να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οφείλουμε εμείς οι σημερινοί Έλληνες και κάθε επομένη γενιά να έχουμε πολεμήσει πολύ σκληρά ώστε να έχουν εκείνοι καλύτερο σημείο εκκίνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom