Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Χαλκίδα: «Ήθελα πάση θυσία τα χρήματα για να τα παίξω στον τζόγο» - Σοκάρει η ομολογία του δολοφόνου της 63χρονης (βίντεο)


Χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρες μέρες από τη στιγμή που η 63χρονη γυναίκα στη Χαλκίδα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι που έμενε με την κόρη της, μέχρι χθες που ο βασικός ύποπτος για το στυγνό έγκλημα αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Το στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη του καθ’ ομολογία δολοφόνου, οι κινήσεις του μετά το έγκλημα, τα 2 κρίσιμα μυστικά που έμαθε λίγο πριν αποφασίσει να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του, μαζί με τις περιγραφές και τις εξηγήσεις του, για τα όσα συνέβησαν σε αυτό το διαμέρισμα, συμπληρώνουν τα πιο κρίσιμα κομμάτια στο παζλ, που για δύο και πλέον εβδομάδες παρέμεναν θολά.

Πέντε μαχαιριές

Με 5 μαχαιριές στον αυχένα αφού πρώτα έριξε την 63χρονη γυναίκα από την εσωτερική σκάλα του διαμερίσματος. Αιτία, όπως είπε, το γεγονός πως το θύμα τον αναγνώρισε. Ήταν συμμαθητής και παιδικός φίλος της κόρης της. Ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας αρχικά. Ένας 39χρονος άντρας που έμαθε για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι και αποφάσισε να κάνει ληστεία. Όταν η γυναίκα τον κατάλαβε και είδε το πρόσωπό του, αποφάσισε να την σκοτώσει.

«Όταν έφτασα στο σπίτι άνοιξα την πόρτα και αμέσως βρέθηκα μπροστά στην γυναίκα. Στεκόταν όρθια με τη βοήθεια ενός «Πι». Με κοίταξε και αμέσως με ρώτησε «τι θες εσύ εδώ;». Πανικοβλήθηκα και την έσπρωξα από τις σκάλες».

Με κυνικό τρόπο περιγράφει στους αστυνομικούς τα όσα ακολουθούν. Τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές της άτυχης γυναίκας.

«Την έσπρωξα στην σκάλα»

«Έπεσε και έφθασε μέχρι τη μέση της σκάλας. Άρχισε να φωνάζει ”γιατί μου το κάνεις αυτό; Εγώ σε ξέρω από μικρό παιδί”. Την έσπρωξα ξανά και έπεσε πιο κάτω φωνάζοντας συνεχώς βοήθεια. Τότε πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την μαχαίρωσα πέντε φορές στον λαιμό. Πανικοβλήθηκα και ήθελα να την κάνω να μην φωνάζει».

«Όταν της είπα ποιος είναι ο δολοφόνος, δεν το πίστευε ούτε η ίδια. Μου έλεγε πως εύχεται να έχει γίνει κάποιο λάθος» δήλωσε ο δικηγόρος της κόρης του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 39χρονος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις. Όταν οι αστυνομικοί του είπαν πως υπάρχουν βίντεο, με τον ίδιο στην περιοχή, την ώρα του εγκλήματος, λύγισε και αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δακτυλικά του αποτυπώματα πάνω σε ένα κουτί με κοσμήματα που υπήρχε στο σπίτι και κατάφεραν να βρουν βίντεο, με τον 39χρονο να κόβει βόλτες τη μέρα του εγκλήματος, έξω από το διαμέρισμα της 63χρονης.

Οι κρίσιμες πληροφορίες πριν το στυγερό έγκλημα

Η αντίστροφη μέτρηση για το στυγνό έγκλημα ξεκίνησε πριν από ένα και πλέον μήνα. Όταν ο 39χρονος που υποστηρίζει πως έχει χρέη από τον τζόγο, άκουσε πως μέσα στο σπίτι υπήρχαν μετρητά της κόρης του θύματος.

Σε ανύποπτο χρόνο είχε ακούσει από τη φίλη του, ότι μέσα σε γλάστρα της εισόδου υπήρχε αντικλείδι του σπιτιού και αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

«Είχα τρελαθεί, ήθελα τα χρήματα»

«Ήθελα πάση θυσία τα χρήματα. Μόλις μου το είπε ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Τρελάθηκα. Ήθελα να βρω λεφτά για να παίξω. Είμαι εθισμένος στον τζόγο»

Κανείς τις πρώτες μέρες μετά το έγκλημα δεν υποψιαζόταν τον 39χρονο. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πως εκείνος, ένας άνθρωπος που μπαινόβγαινε για χρόνια στο σπίτι, είχε λόγους να βάψει τα χέρια του, με αίμα.

Όπως αποκαλύπτεται το έγκλημα εκείνη την Παρασκευή, στις 17 Μάϊου, διαπράχθηκε μέσα στο 6ωρο που είχε μπει στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή. Από την ώρα που η κόρη της 63χρονης έφυγε για να πάει στη δουλειά της, μέχρι τη στιγμή που φίλη της μπήκε στο διαμέρισμα και εντόπισε την άτυχη γυναίκα νεκρή.

«Θέατρο» και επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Μετά το έγκλημα ο καθ΄ ομολογία δράστης προσπαθεί να συσκοτίσει το τοπίο. Προσποιείται ότι είναι σοκαρισμένος στην παιδική του φίλη. Στην κηδεία της 63χρονης όχι μόνο πηγαίνει στην εκκλησία, αλλά στέκεται απέναντι από την κόρη της. Η κάθε του κίνηση και ερώτηση δείχνει σχεδιασμένη.

Εκείνες τις πρώτες μέρες μετά το φονικό, ο 39χρονος πήγαινε στον τόπο του εγκλήματος και ρωτούσε την παιδική του φίλη για την πορεία των ερευνών.

«Από την επόμενη ημέρα ο δράστης ήταν στο σπίτι της και υποτίθεται ότι τη στήριζε. Τι να πω», πρόσθεσε ο δικηγόρος της κόρης του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης.

Οι αστυνομικοί τον είχαν διαρκώς στο μικροσκόπιο χωρίς να ενημερώσουν την κόρη της άτυχης γυναίκας. Παρακολουθούσαν την κάθε του κίνηση. Φρόντιζαν να μαθαίνουν όλα όσα έλεγε στο περιβάλλον του, για τη δολοφονία.

Οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Χαλκίδα κρατούν ανάστατη μια ολόκληρη περιοχή. Με στενούς συγγενείς, φίλους και γείτονες της άτυχης γυναίκας να προσπαθούν από χθες να συνειδητοποιήσουν όλα όσα έγιναν γνωστά.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom