Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5.87μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης (βίντεο)


Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης. Με άλμα στα 5.87μ., ο “Μανόλο” έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ, το πρώτο του σε ανοιχτό στίβο και το τρίτο συνολικά της καριέρας του.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε μία ασύλληπτη εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ χρειάστηκε να ξεπεράσει και τον εαυτό του για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, πίσω μόνο από τον θρυλικό Ντουμπλάντις που δεν έχει αντίπαλο.

Με άλμα στα 5.87μ., το οποίο αποτελεί ατομικό ρεκόρ, ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο μετάλλιο της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη.

Όσον αφορά για τον εξωγήινο Ντουμπλάντις, πέρασε με την πρώτη και τα 6.10μ. σαν να είναι άλλη μία μέρα στο γραφείο.

Ο Καραλής κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1968 στη Βουδαπέστη και έδειξε πως τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι σταθερά στο βάθρο των νικητών.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που παραμένουν στη Ρώμη βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και πανηγύρισαν μαζί με τον Καραλή τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

H εξέλιξη του τελικού του επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξόρκισε σήμερα την κατάρα των αγώνων ανοιχτού και κατάφερε να πετύχει μια διάκριση που τόσο άξιζε. Ο έμπειρος αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 5,87 μ. και έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του μετάλλιο σε ανοιχτό στίβο.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια ανέβηκε χωρίς πρόβλημα στα 5,65 μ. και 5,75 μέτρα, ύψος που σε άλλες συνθήκες θα καθόριζε την έκβαση του αγώνα, ωστόσο σήμερα “νίκησαν” 9 αθλητές.

Στις προσπάθειες στα 5,82 μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, καθώς συνολικά πέρασαν πέντε. Ο Καραλής καθάρισε στη συνέχεια και το 5,87 μ. με την πρώτη και “κλείδωσε” τη δεύτερη θέση στον αγώνα, αφού κανείς, πέραν του Ντουπλάντις, που το άφησε.

Η συνέχεια ήταν ανάμεσα στον Έλληνα και τον Σουηδό, που για πρώτη φορά έμειναν μόνη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καραλής αφού έκανε ένα άκυρο στο 5,92 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ 5,91 μ.), δοκίμασε μία φορά στο 5,97 μ. και 6,02 μ. για να πανηγυρίσει στη συνέχεια μαζί με τους προπονητές του και τα μέλη της ομάδας το πρώτο του μετάλλιο.

Το επί κοντώ ήταν το τελευταίο αγώνισμα που έμεινε να διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και οι δύο αθλητές τράβηξαν την προσοχή των θεατών, που ήταν στην εγκατάσταση. Ο Ντουμπλάντις πέρασε και τα 6.10 και στη συνέχεια προσπάθησε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.25μ., αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πριν δύο χρόνια στο Μόναχο είχε μείνει για μια θέση εκτός τελικού, ενώ πέρυσι στη Βουδαπέστη, παρότι ήταν φαβορί για μια καλή παρουσία δεν κατάφερε να περάσει το αρχικό άλμα στον προκριματικό.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom