Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Σύμη: Σε αυτή τη σπηλιά ψάχνουν για τον Μάικλ Μόσλεϊ - 5η ημέρα ερευνών δίχως ίχνος του παρουσιαστή του BBC (φωτο)


Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη (5.06.2024) στη Σύμη.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και πέντε ημέρες με την αγωνία για την τύχη του να κορυφώνεται. Στην περιοχή Πέδι της Σύμης υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση με τις έρευνες να έχουν εστιαστεί σε μια σπηλιά.

Ο Γιάννης Βόλας διασώστης που συμμετέχει στις έρευνες στη Σύμη για να ανεύρεση του παρουσιαστή μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε… «Η εικόνα είναι η ίδια δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό,  συνεχίζονται οι έρευνες  αλλά σήμερα θα επικεντρωθούν σε μια σπηλιά.Το σημείο αυτό λέγεται φρύος της Αγίας Μαρίνας. Μέσα εκεί υπάρχει κάπου αριστερά νερό. Στην ορολογία της σπηλαιολογίας το λέμε σπηλαιοβάραθρο.

Θα ψάξουμε  αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εκεί, γιατί δεν είναι προσβάσιμο, θέλει ειδικό εξοπλισμό για να μπεις μέσα. Εγώ εδώ είμαι χρόνια και ασχολούμαι και με τη σπηλαιολογια και με τα σπηλαιοβάραθρα και γι αυτό γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να βρεθεί εκεί. Στις έρευνες συμμετέχουν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ομάδες εθελοντών που ήρθαν χθες το βράδυ».


Από την πλευρά του ο Μανώλης Τσιμπούκας προϊστάμενος βάσης ετοιμότητας Δωδεκανήσου silver alert ανέφερε στο newsit.gr. «Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει είναι σε εξέλιξη δεν είχαμε αποτέλεσμα  ούτε και χθες, εστιάζουμε στο ίδιο βουνό όπου εκεί υπάρχουν δύσκολα σημεία κάποιες τρύπες, κάποιο σπήλαιο τα οποία πρέπει και αυτά να ελέγχουν. Δεν ξέρω στην πορεία τη εξέλιξη και τι τροπή θα πάρει το θέμα. Εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε το κάνουμε ήδη κάποια στιγμή θα βγάλουμε και τη δημοσίευση silver alert αλλά εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως να βρούμε τον άνθρωπο, έχουμε στείλει τους αστυνομικούς πάνω στο βουνό.


Η σπηλιά που θα γίνουν οι έρευνες σήμερα έχει κάποια σημεία που θα μπορούσε κάποιος να έχει πρόσβαση, αυτά τώρα ελέγχονται. Το βουνό αυτό για το οποίο συζητάμε έχει διάμετρο γύρω στα οχτωμισι χιλιόμετρα το οποίο για να ψαχτεί εξονυχιστικά επειδή έχει πολλά κρυφά σημεία είναι δύσκολο γιατί δεν είναι ένα κοινό βουνό όπως είναι ένα πευκωδης βουνό που έχει την πλαγιά του και προχωράς και έχεις μια οπτική επαφή με το γύρω περιβάλλον.

Πρέπει να πάρεις μέτρο προς μέτρο όλο αυτό το βουνό, είναι πάρα πολύ δύσκολο.Επειδή όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρέπει να ψάξουμε εκεί γι αυτό και οι έρευνες επικεντρώνονται στο σημείο αυτό αλλά υπάρχει και κλιμάκιο που ψάχνει και ελέγχει κάθε κάμερα προκειμένου να δούμε αν υπάρχει άλλη κίνηση μήπως και πετύχουμε και κάτι άλλο».


Στη Σύμη βρίσκεται και ένα ελικόπτερο προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες, ενώ 30- 35 αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές χτενίζουν το νησί μετά την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο και δύο φωτογραφίες από την τελευταία φορά που εθεάθη ο Μόσλεϊ στο Πέδι και τα εξετάζουν προσεκτικά.

Η τελευταία κάμερα τον έχει καταγράψει να περνά μπροστά από σπίτι που βρίσκεται στη έξοδο του χωριού και να ακολουθεί το μονοπάτι.

Η σύζυγός του έδωσε χθες Σάββατο (08.07.2024) συμπληρωματική κατάθεση, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να γνωρίζουν κάθε αντικείμενο που είχε πάνω του έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπίσουν κάτι στο βουνό να γνωρίζουν αν είναι δικό του ή όχι.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε μαζί του ένα χακί τσαντάκι, ένα μπουκαλάκι νερό, το πορτοφόλι του κι ένα ρολόι απλό κι όχι «έξυπνο»

Ρεπορτάζ: Εφη Φανάρα

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom